Charles Heidsieck shampanja tasting St wine and friends viinikerho
Home » Samppanja » Champagne Charlie mielessäin

Champagne Charlie mielessäin

Toukokuun alussa, upean Grand Champagne tapahtuman yhteydessä, meidän viinikerhollamme oli satumainen onni saada vieraaksemme Charles Heidsieck -shampanjatalo. Vielä kerran iso kiitos Interbrands Wines & Spirits Finland Oy:n Jaana Virkille ja iltamme hurmaavalle isännälle Charles Heidsieck vientipäällikölle Damien Valtierille. Saimme kuulla ihastuttavan tarinan shampanjatalon perustajasta ja maailman valloittajasta Mr Charles Camille Heidsieckistä ja tutustua Charles Heidsieckin viinitalon shampanjan valmistuksen ideologioihin.

Tastingin shampanjat

Aloitimme tastingin vain ravintolamyynnistä löytyvällä Charles Heidsieck Rosé Reservellä. Tässä puuterimaisen vaaleanpunaisessa, hienostuneessa ja moniulotteisessa shampanjassa on lempeän pehmeä mousse ja viehättäviä mansikan aromeja. Charlesin rosee on ehdotonta rosee -shampanjoiden parhaimmistoa ja valittiin muun muassa viime vuonna Decanter –lehden top 20 –viinien joukkoon.

Tastingin toinen shampanja Charles Heidsieck Brut Reserve 52,90 € https://www.alko.fi/tuotteet/564737/Charles-Heidsieck-R-serve-Champagne-Brut on monien shampanjan ystävien suosikki. Tämä maailman palkituimpiin shampanjoihin kuuluva non-vintage shampanja on todellinen löytö omassa sarjassaan. Tämä upea juoma on myös Viking Linen laivan shampanja, josta sitä saa hankittua vielä paremmalla hinta-laatu –suhteella. Poikkeuksellisen upean maun tähän shampanjaan tuo sekoituksessa käytetyt vanhempien vuosien reserve –viinit, joita on jopa 40 % sekoituksesta. Ihastuttava, miellyttävän pienikuplainen shampanja sopii niin maljaviiniksi kuin ruoankin pariksi.

Kolmas maistettava shampanjamme oli Charles Heidsieck Brut Vintage 2005 74,90 € https://www.alko.fi/tuotteet/926027/Charles-Heidsieck-Vintage-Champagne-Brut-2005  Shampanjaan käytetyt rypäleet, Pinot Noir ja Chardonnay, ovat valikoituneet seitsemältätoista tilalta ja viini on kypsynyt kahdeksan vuotta kalkkikellareissa. Shampanjassa on täyteläinen ja vahva rakenne sekä pitkä viipyilevä jälkimaku. Lämpimästä mausta löytyy kuivattuja hedelmiä ja kermaisuutta. Loistava ruokashampanja.

Seuraava herkkumme Charles Heidsieck Rosé Vintage 2006 97,90 € https://www.alko.fi/tuotteet/903757/Charles-Heidsieck-Vintage-Ros-Champagne-Brut-2006 löytyy Alkon tilausvalikoimasta ja myös Arkadian lippulaivamyymälästä hyllystä. Maku on erittäin kuiva, marjainen ja aromikas. Shampanja on upea sekoitus 15 eri cru-shampanjasta ja tällä juomalla on vielä selkeästi kehittymispotentiaalia. Erinomainen juhla-aterioiden viini.

Illan kohokohtana saimme maistaa todellista herkkua, kullankeltaista Charles Heidsieck Blanc des Millenaires 1995 165,00 https://www.alko.fi/tuotteet/915187/Charles-Heidsieck-Blanc-des-Millenaires-Champagne-Brut-1995  -shampanjaa. Hienostuneessa shampanjassa oli ihastuttava häivähdys karamellisoitunutta makua. Tämä vain parhaista Chardonnay -rypäleistä (4 Grand Cru´s, 1 Premier Cru ) valmistettu elegantti juoma ihastutti ja vei meidät shampanjataivaisiin!

Loistava ilta, kiitos vielä kerran Jaana ja Damien. Valloititte sydämemme!

Lue lisää www.charlesheidsieck.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.