Home » Uncategorized » Ja viinikerhon valinnat vuoden viineiksi ovat…

Ja viinikerhon valinnat vuoden viineiksi ovat…

Olemme jälleen kerran erittäin lähellä ajankohtaa, jolloin Viinilehti julkistaa omat valintansa Vuoden valko- ja punaviiniksi. Vuoden viinit ovat valittu jo 14. kertaa Viinilehden ja Viinistä viiniin –kirjan kirjoittajien Antti Rinta-Huumon ja Juha Berglundin toimesta. Olemme viinikerhossa aktiivisia Viinilehden lukijoita – kuuluuhan Viinilehden tilaus jäsenetuihimmekin- ja viiniarvostelut ovat meille Viinilehden ehdoton huippukohta! Nämä arvostelut ovat meille Viinileideille tärkeää taustamateriaalia viinien valintaan tastingejä varten ja monet viinikerholaiset lukevat arvosteluja etsiessään uusia kiinnostavia viinejä kokeiltavaksi. Kiitos tästä arvokkaasta, viininystäviä palvelevasta työstä!

Viinilehden viiniarvostelujen suurina faneina Vuoden viinit –ehdokkaiden julkaisu lokakuussa ja voittajien valinta marraskuussa ovat viinikerhon vuoden kohokohtia. Kaikista tämän vuoden Vuoden viini –ehdokkaista voi lukea esittelyn Viinilehden nettisivuilta https://viiniwineawards.fi/vuoden-viini-2017-aanestys/. Viinikerhossa kiinnostus ehdokkaita kohtaan on niin suuri, että olemme järjestäneet jo neljä vuotta peräkkäin oman tastingin Viinilehden Vuoden viinit –ehdokkaista ennen yleisöäänestyksen loppumista. Tämä on viinikerhomme ns. toivetasting, jota on toivottu toteutettavaksi uudelleen joka vuosi. Mikä onkaan parempi ja kätevämpi tapa tutustua kaikkiin kuuteen ehdokkaaseen kuin maistella ne sitä varten järjestetyssä tastingissä!

Viinikerhon Vuoden viinit -tastingin ehdoton kohokohta on kerhon virallinen äänestys omista suosikeista. Äänestämme aluksi suosikkeja sokkotastingin jälkeen. Tämän jälkeen maistelemme viinit vielä niille sopivien ruokien kanssa ja pidämme uudestaan ns. lopullisen äänestyksen. Useana vuonna suosikit ovat vaihtuneet tässä kohtaa, mutta tällä kertaa viinikerhon raati oli järkähtämätön mielipiteessään. St Wine and Friends –viinikerhon ehdoton suosikki Vuoden valkoviiniksi on saksalainen Spanier Gillot Riesling Kalkglimmer 2015 Rheinhessenistä. Viinikerhon Vuoden punaviini –äänestyksen voitti vuorostaan Coma Vella 2009 Prioratista, Espanjasta.

Erittäin hyvien viinien joukosta on vaikea valita suosikkia ja me Viinileidit pohdimme pitkään omia valintojamme. Valkoviinien osalta mielipiteemme jakautui ja toinen meistä kannatti Kalkglimmer rieslingiä ja toinen taas portugalilaista Niepoortin Redoma Branco 2016 valkoviiniä. Punaviinin suhteen makumme oli yhtenäinen ja ihastuimme pinot noirin rakastajina marjaiseen ja keskitäyteläiseen Joseph Drouhin Moulin-à-Vent 2015 –punaviiniin Bourgognesta.

Kauan ei tarvitse enää jännittää omien suosikkien menestystä, sillä Viinilehti julkistaa huomenna ensimmäistä kertaa järjestettävässä Wine Awards –gaalassa ja 16.11. ilmestyvässä Viinilehdessä sekä Antti Rinta-Huumon ja Juha Berglundin valitsemat voittajat että yleisön suosikit. Fingers crossed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.