Viinileidit kesälomalla roseeviini
Home » Roseviini » Pari roseeta kesälomien kunniaksi

Pari roseeta kesälomien kunniaksi

Heinäkuu on meidän viinileidien kesälomakuukausi, jonka vietämme matkustellen ja chillaten kaupungissa ja maalla. Pidämme loman aikana taukoa myös viinikerhon ja tämän blogin päivittämisestä. Viiniä ei tule kyllä unohdettua kesälomallakaan. Päinvastoin, mikään muu ei rentouta lomalla niin paljon kuin roseeviini –lasi kädessä. Alkolla on pieni määrä roseeviinejä normaalivalikoimassa, mutta toukokuun aikana roseevalikoimat räjähtävät kun Alkon hankkimat kausiroseet tulevat valikoimiin. Toukokuu on kuin roseefanin toinen joulu kun pääsee jännittämään mitä herkkuja Alko on tänä vuonna hankkinut.

Roseeviinien määrä Alkon valikoimissa kasvaa vuosi vuodelta ja tällä hetkellä Alkon verkkokaupasta löytyy jopa 144 erilaista roseeta! Suurin näistä on kuitenkin kausituotteita, joita on ostettu valikoimiin tietty erä. Heinäkuun aikana nämä viinit alkavat hupenemaan valikoimista, joten nyt on aika lähteä Alkoon jos haluaa itselleen näitä kausituotteita. Vinkkinä muuten Helsingin keskustasta viiniä ostaville, että Arkadian ja Etelä-Esplanadin Alkoissa on ehdottomasti parhaat roseevalikoimat.

Tässä pari roseeviiniä, joita kannattaa testata tänä kesänä:

Provencen roseiden ystävien kannattaa ehdottomasti kokeilla Grenachesta, Syrahista ja Cinsaultista tehtyä Mirabeau en Provence Roseeta 2016, 13,98€ https://www.alko.fi/tuotteet/941277/Mirabeau-en-Provence-Rose-2016, jolla on meidän mielestä yksi parhaista hinta-laatusuhteista Provencen roseista. Jos tykkäät esimerkiksi Miravalista kannattaa kokeilla Mirabeauta, et pety!

Laiturinnokkaan, terassille tai mökillä nautiskeluun sopii hyvin tämän kesän kausirosee, australialainen McPherson La Vue Grenache Rosé 2016, 12,79€ https://www.alko.fi/tuotteet/423997/McPherson-La-Vue-Grenache-Ros-2016 . Tämä viini on luotu naispuolisten tekijöiden mukaan ”kauneus mielessä” ja viinissä onkin poikkeuksellisen upea vaaleanpunainen väri, joka sopii hyvin yhteen kauniisti kuvitetun etiketin kanssa. Tämä Grenachesta valmistettu kuiva viini on marjainen ja siinä on selkeitä vadelman, metsämansikan ja karpalon vivahteita. Tässä viinissä on hapokkuutta, jonka asiasta se sopii monen ruoankin kanssa, mutta viinin marjaisuudesta pääsee nauttimaan parhaiten nauttimalla sen aperitiivinä.

Jotain uutta ja kiehtovaa etsivälle suosittelemme tutustumaan libanonilaiseen, Cabernet francista ja Syrahista tehtyyn Château Ksara Sunset Roséeseen 2015, 13,98€ https://www.alko.fi/tuotteet/925777/Ch-teau-Ksara-Sunset-Ros-2015. Alkossa on joitakin erinomaisia arvostetun Ksaran viinitalon viinejä ja tämä rosee ei ole poikkeus muista laadultaan. Tämä kuivassa roseessa maistuvat punaiset marjat ja siinä on myös lievää mausteisuutta ja mineraalisuutta mikä tuo viiniin kiinnostavuutta. Erinomainen viini etenkin Välimeren tyyliin maustetuille grilliruoille!

Palaamme takaisin kuvioihin heinäkuun lopussa kun lähdemme tutustumaan Turku Food and Wine festivaaliin https://turkufoodandwinefestival.com/, joka on ensi kertaa Aurajoen rannassa järjestettävä ruoka- ja viinitapahtuma.

Ihanaa kesää kaikille!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.