Home » Viinimatka » Punaisella on hauskempaa!

Punaisella on hauskempaa!

Olemme St Wine and Friends –viinikerhossa innostuneet tekemään ison vuotuisen viinimatkan http://www.stwineandfriends.com/viini-kerho/viinimatkat/ lisäksi myös pienemmän kesäisen viiniretken johonkin lähikohteeseen Pohjolassa. Tänä vuonna kesäinen viiniretkemme oli meille räätälöity viiniristeily Tukholmaan Viking Linen Mariellalla.

Ihastuimme Viking Linen viinitarjontaan ja viinifilosofiaan tammikuisessa Viking Linen laivan viinien tastingissä http://www.stwineandfriends.com/viinitastingissa-viking-linen-laivan-viinit/ ja sovimme heti iloisesta kesäisestä risteilystä punaisella laivalla. Tastingin piti silloin meille Viking Linen viinitiimin vetäjä, Mariellan ravintolapäällikkö Pekka Rajala, joka toimi meidän isäntänä myös tällä risteilyllä.

Täytyy kyllä sanoa, että kaikki propsit Pekalle ja Viking Linen myyntipalvelulle aivan upean risteilyohjelman suunnittelusta meille! Meidän risteilymme alkoi jo laivan ollessa vielä satamassa Katajanokalla Pekan pitämällä upealla Viking Linen valikoimassa olevien pientuottajien samppanjatastingillä. Järjestelyt olivat todellakin kohdallaan: meille oli järjestetty oma sisääntulo laivaan ja itse tasting oli ylimmässä kerroksessa laivan keulassa uusitussa, tyylikkäässä neuvotteluhuoneessa. Unohdimme työhuolet ja muun stressin nauttimalla upeita samppanjoita parin tunnin ajan ja ihaillen samalla upeaa Helsingin saaristoa ja Itämerta.

Illalliset ja aamiaiset nautimme Mariellan Food Garden a la carte –ravintolassa merimaisemia ihaillen. Pekka oli suunnitellut meille kummallekin illalle omat kolmen ruokalajin menut laadukkaine viineineen. Ensimmäisenä iltana nautimme kampasimpukoita ja parsaa, Ibericopossun niskaa kevätkasvisten kera ja jogurtti pannacottaa ja raperperijäätelöä.

Tukholmassa vietimme puolikkaan päivän Södermalmin alueella Fotografiska –valokuvamuseon näyttelyihin tutustuen ja Urban Delissä lounastaen. Kävimme myös Systembolagetissa tutkimassa paikallista valikoimaa. Suurin yllätys meille oli naapurimaan monopolin Alkoa edullisemmat hinnat, joten suosittelemme ehdottomasti viininystäviä vierailemaan paikallisessa alkoholiliikkeessä Tukholman reissulla.

Palasimme laivaan jo iltapäivällä hyvissä ajoin ennen laivan lähtöä, sillä meille oli järjestetty todellinen luksusjuttu, privaatti tax free –shopping ennen tax freen avautumista. Pekka esitteli meille tax freen valikoimien parhaita viinejä ja me täytimme ostoskorimme. Shoppailun jälkeen oli risteilyn toisen tastingin aika jälleen upeissa puitteissa laivan keulassa. Nyt oli vuorossa Viking Linen viinivalikoiman parhaat italialaiset punaviinit, joita maistelimme Pekan johdolla ja samalla Tukholman upeaa saaristoa ihaillen. Tastingin jälkeen siirryimme illalliselle, jossa nautimme savustettua ankkaa, siikaa varhaisperunan ja beurre blanc –kastikkeen kera ja omenajäädykettä. Illallisen päätteeksi Pekka oli valinnut meille jälkiruokaviiniksi ihanan Sauternesin, sillä hän omien sanojensa mukaan halusi päättää viimeisen illallisemme johonkin todella upeaan viiniin. Arvostamme!

Kokonaisuudessaan viiniristeilystä jäi mieleen koko Viking Linen henkilökunnan aidosti ystävällinen palvelu ja rentous. Myös laivan viinivalikoima laivan viineistä Food Gardenin yhteydessä myytävään erikoisvalikoimaan on vaikuttava. Viking Line sai risteilyn aikana meistä monista matkalaisista uuden kanta-asiakkaan mikä onkin se suurin kohteliaisuus minkä asiakas voi antaa. Totesimme risteilyn aikana vanhaa Viking Linen mainosslogania mukaillen: ”Punaisella on hauskempaa”, meillä oli hauskaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.