Hyvän hinta-laatusuhteen samppanjat suositus Grand Champagne Helsinki 2017
Home » Samppanja » Samppanjan pyörteissä Grand Champagnessa

Samppanjan pyörteissä Grand Champagnessa

Valtavan suosittu Grand Champagne –tapahtuma on parhaillaan käynnissä Helsingissä ja me viinileidit kävimme eilen viettämässä ihanan samppanjantäyteisen päivän tutustumassa uusiin samppanjatuttavuuksiin. Grand Champagne –tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta ja tänä vuonna tapahtumassa on jopa 42 näytteilleasettajaa ja yli 40 Masterclass –luentoa ja –tastingiä. Ja mikä uskomattominta, tapahtuma oli etukäteen lähes kokonaan loppuunmyyty! Tämä kertoo siitä kuinka paljon samppanjakulttuuri on kehittynyt viime vuosina Suomessa. Grand Champagne –tapahtumalla on ollut iso rooli tässä kehityksessä. Tapahtuman järjestäjät ovat onnistuneet luomaan tapahtuman tunnelmasta messujen sijaan todellisen juhlistuksen samppanjalle.

Grand Champagnen paras anti on mahdollisuus päästä yhdellä kertaa maistamaan ja vertailemaan erilaisia samppanjoita. Monesti Alkon samppanjahyllyn edessä päätyy valitsemaan sen yhden tutun samppanjan vaikka nykypäivänä Alkossa on vakio- ja verkkokauppavalikoimassa yli 400 erilaista samppanjapulloa! Tämä suuri määrä kertoo siitä kuinka me suomalaiset olemme oppineet ostamaan samppanjaa ei pelkästään juhlahetkiin vaan myös tuomaan pientä luksusta arkeen.

Me viinileidit uskomme, että lasillinen samppanjaa tekee aina onnelliseksi ja sen vuoksi sitä kannattaakin nauttia mahdollisimman usein –myös arkena. Päätimmekin tämän vuoksi keskittyä Grand Champagnessa etsimään sellaisia hyvän hinta-laatusuhteen samppanjoita, jotka löytyvät helposti Alkosta ja joita kannattaa niin laadun kuin hinnankin puolesta ostaa nautittavaksi piknikeille, mökille laiturin nokkaan ja arkiviikonloppuihin. Tässä viinileidien samppanjasuositukset arkeen:

Erinomaiset demie –pullot aperitiiviksi

Puolikkaat demie –pullot ovat juuri oikean kokoisia aperitiivin nauttimiseen tai arki-iltojen illallisjuomaksi kahdelle hengelle. Drappierin perhetalo on erikoistunut tekemään vähäsulfiittisia samppanjoita, joten heidän erinomainen puolikas pullo Drappier Carte d´Or Champagne Brut, 19,91€ https://www.alko.fi/tuotteet/930264/Drappier-Carte-d-Or-Champagne-Brut on ehdoton must kaikille sulfiiteista allergisia oireita saaville. Rosee –samppanjan ystäville Boizel Rosé Champagne Brut, 19,90€ https://www.alko.fi/tuotteet/949464/Boizel-Ros-Champagne-Brut on hyvärakenteisena ja metsämansikan aromeja omaavana roseena erittäin hyvä valinta kepeille illallisille.

Edullisten samppanjoiden parhaimmistoa

La Chouette de Champillon Champagne Brut, 29,95€ https://www.alko.fi/tuotteet/910537/La-Chouette-de-Champillon-Champagne-Brut voitti taannoin Helsingin Sanomien edullisten samppanjoiden tastingin eikä syyttä. Alle 30 euron hinta-luokassa tämä samppanja on mielestämme omaa luokkaansa: sen tasapainoinen maku on keskipitkä ja hyvin hedelmäinen. Tämä on samppanja, jota on hyvin miellyttävä juoda sellaisenaan esimerkiksi piknikillä.

Saman tuottajan astetta laadukkaampi Premier Cru rosee -samppanja La Chouette de Champillon Premier Cru Rosé Champagne Brut, 35,50€ https://www.alko.fi/tuotteet/956457/La-Chouette-de-Champillon-Premier-Cru-Ros-Champagne-Brut lanseerattiin juuri Grand Champagnessa ja se on tulossa ensi viikolla Alkoon myyntiin. Tämän rosee -samppanjan voimakkaan marjaisessa tuoksu- ja makupaletista löytyy puolukkaa, mustaherukkaa ja jääkarpaloita.

Joseph Perrier Cuvée Royale Brut, 34,94€ https://www.alko.fi/tuotteet/947747/Joseph-Perrier-Cuv-e-Royale-Brut on tuttu monille vuosien takaa Finnairin koneiden samppanjana ja nyt parin vuoden tauon jälkeen Perrierin samppanja on tehnyt toukokuun alussa paluun Finnairin matkustamoon. Perrier on raikas, hieman mineraalinen ja hapokas, paljon omenan ja sitruunan aromeja omaava samppanja, joka sopii loistavasti aperitiiviksi ja äyriäisten ja kevyiden salaattien kanssa nautittavaksi.

Viikonlopun romanttisiin hetkiin

Viikonlopun romanttiselle illalliselle -tai muuten vain rosee -samppanjan ystäville- sopii hyvin aperitiiviksi tai illallissamppanjana nautittavaksi kirsikkainen, pitkän jälkimaun jättävä Nicolas Feuillatte Rosé Champagne Brut, 44,90€ https://www.alko.fi/tuotteet/511897/Nicolas-Feuillatte-Ros-Champagne-Brut. Tässä elegantissa rosee –samppanjassa on viinillisyyttä ja ryhdikkyyttä mikä tekee siitä erinomaisen kumppanin punalihaisten kalaruokien ja kana- ja kalkkunaruokien seuraksi.

Jos olet ihastunut Charlesiin, kannattaa tutustua myös Piperiin

Piper-Heidsieck on markkinointihenkisyydestään ja Hollywood –ystävistään tunnettu samppanja. Ei kannata antaa tämän hämätä kuitenkaan, sillä tämä samppanjabrändi kuuluu samaan taloon kuin meidän ja monien muidenkin samppanjan ystävien suosikki Charles Heidsieck. Tyyliltään Piper on Charlesiin verrattuna kuin hieman huikenteleva, juhlimista rakastava pikkuveli. Kuten Charlesin myös Piperin vuosikerraton perussamppanja on maailman huippuluokkaa. Kun haluat hieman kuplivaa juhlaa viikonloppuun kannattaa avata Piper-Heidsieck Champagne Brut, 41,91€  https://www.alko.fi/tuotteet/948977/Piper-Heidsieck-Champagne-Brut, jossa on aivan huima hinta-laatusuhde.

Moni jäi tänä vuonna rannalle Grand Champagnesta lippujen myydessä loppuun hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Kannattaa siis laittaa jo kalenteriin merkintä viikonlopulle 19.4.-21.4.2018, silloin juhlistetaan seuraavan kerran samppanjaa Grand Champagnessa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.