Home » Viinitapahtuma » Taste of Helsingin makupalat

Taste of Helsingin makupalat

Nyt on vihdoin kesä ja viimeiset kuusi vuotta on Viinileidien kesään kuulunut ilta tai kaksi Taste of Helsinki –tapahtumassa. Meille Taste of Helsinki on ihana, tyylikäs maistelupiknik keskellä Helsinkiä. Ilta kuluu maukkaasti eri ravintoloiden maisteluannoksista nauttien ja viiniä siemaillen. Lisänä erinomainen seura ja letkeä tunnelma. Voisiko enempää toivoa täydelliseltä kesäillalta?

Ruokatarjonta tapahtumassa on vertaansa vailla. Olisi ollut ihana maistaa jokaisesta ravintolasta jotakin, mutta vatsa ei vedä vaikka mieli tekisi… Tällä kertaa herkuttelimme lähinnä Grönin, Passion ja Savoyn annoksia. Upeita olivat! Mutta tapahtuman parhaat hetket koimme viiniteltassa.

Miss Harrystä tämä suhde alkoi…

Nimittäin rakkaussuhde australialaisiin Hewitsonin viineihin. Ensi tapaamisesta lienee jo varmaan 15 vuotta, mutta vieläkin rakkaus kukoistaa ja on vain kasvanut uusien viinien myötä. Oli superihanaa tavata Mr Chief Winemaker Dean Hewitson ja jutella hetki hänen kanssaan. Mikä tuokaan hänet vuosi vuoden jälkeen tänne Taste of Helsinki tapahtumaan? Syynä on tapahtuman upea tunnelma ja se, että Suomi on ehdottomasti heidän suurin yksittäinen vientimaa. Hewitsonin viinejä tuo maahan Vindirekt (www.vindirekt.fi) ja vanha, vahva ystävyys on tuottanut hedelmää. Pointsit tästä heille, Hewitsonin viineillä on suuri ystäväkaarti Suomessa 😊.

Sinunkin kannattaa ehdottomasti tutustua Hewitsonin viineihin viimeistään nyt. Raikas valkoviini Lulu 2016, 13,98 € (https://www.alko.fi/tuotteet/951647/Hewitson-Lulu-Sauvignon-Blanc-2016) on juuri valittu Wall Street Journal’issa maailman Top 10 parhaan Sauvignon Blancin joukkoon. Raikas, hedelmäinen ja ryhdikäs viini kesäiseen ruokapöytään. Miss Harry 2014 14,49 € (https://www.alko.fi/tuotteet/469367/Hewitson-Miss-Harry-2014) eteläranskalaishenkinen punaviini on jo klassikko Suomessa.  Uutuutena saamme kohta maistella myös Rose-viiniä.

Tutustu Hewitsonin viinintekijä- ja viiniperheeseen tarkemmin www.hewitson.com.au. Family owned. Locally loved. Globally respected. Finland loves you Dean!

Allora i vini italiani

Italialaisilla viineillä on aina ollut ja tulee olemaan erityinen paikka sydämissämme. Hehkutimme Collaboratorion, www.collaboratorio.fi maahantuomia viinejä jo La Dolce Vita -tapahtuman jälkeen ja nyt on pakko hehkuttaa lisää. Hienoa, että uusi pieni maahantuoja on lähtenyt mukaan tähän tapahtumaan ja millä upealla asenteella. Viinit ovat pääsääntöisesti sellaisilta viinintuottajilta, mitkä he tuntevat henkilökohtaisesti. Tällä kertaa haluamme ehdottomasti nostaa esille pari loistavaa valkoviiniä. Colli di Poianis Friulano 2015 on loistava viini, ehkä ansaitsee jopa illan parhaan viinin arvon, mutta valitettavasti se ei ole Alkon valikoimissa. Sen sijaan Alkon verkkokaupan kautta on tilattavissa Stajnbech Bosco della Donna Sauvignon 2015 24,60 €  (https://www.alko.fi/tuotteet/911097/Borgo-Stajnbech-Bosco-della-Donna-Sauvignon-2015). Älä pelkää hintaa, viini on joka sentin arvoinen! Tapahtumassa viini oli luonnehdittu näin: ”Huumaavan tuoksuinen herukkapensas naisen metsässä”. Kiitos Martino de Rossi miellyttävästä viinien esittelystä, kruunasit iltamme.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.