Home » Uncategorized » Tastingissä melkein suomalaiset Vicarage Lanen viinit

Tastingissä melkein suomalaiset Vicarage Lanen viinit

Lähes jokainen viiniharrastaja on joskus päiväunelmissaan haaveillut omasta viinitilasta, mutta se haave tuntuu vain käytännön syistä niin kovin kaukaiselta. Tämä tekikin viinikerhon viimeisimmästä tastingistä, jossa tutustuttiin uusiseelantilaisiin (ja melkein suomalaisiin!) Vicarage Lanen viineihin erityisen inspiroivan. Meillä oli Winecellarsin kellarilla vieraana Vicarage Lane -viinitilan http://www.vicaragelane.co.nz/home/?lang=fi perustajat suomalainen Satu Lappalainen ja hänen aviomiehensä kiwi John Kennard, jotka kävivät kertomassa kertomassa oman viinitilan hankinnasta ja käytännön toiminnasta Marlborough’n alueella sekä maistattamassa erinomaisen hinta-laatusuhteen omaavia viinejään. Oli inspiroivaa kuulla suomalaisen naisen tarina viinitilallisena!

Vicarage Lane Marlborough Sauvignon Blanc 2017, 11,99€ https://www.alko.fi/tuotteet/527747/Vicarage-Lane-Marlborough-Sauvignon-Blanc-2016 on monelle suomalaisille viininharrastajalle yksi tutuimpia uusiseelantilaisia viinejä kymmenen Alkon myyntivuoden jälkeen ja viini löytyykin lähes 200 Alkosta tänä päivänä. Viini oli monelle viinikerholaisellekin tuttu entuudestaan, mutta kaikille tuli yllätyksenä se, että viinin takaa löytyy suomalainen nainen, upeaa! Tämä tyylipuhdas sauvignon blanc on rapsakkuudestaan huolimatta yllättävän pehmeä. Viini sopii erinomaisesti äyriäisille, mutta pehmeydessään se on erinomainen nautittava sellaisenaan ja sopii myös monille, jotka eivät kaikista voimakkaimmista sauvignon blanceista pidä.

Vicarage Lanen tila on keskittynyt sauvignon blanc -rypäleen viljelyyn ja he ovat tuoneet markkinoille myös toisen sauvignon blanc -viinin, kuohuvan Vicarage Lane Bubbly Brut 2016, 13,90 € https://www.alko.fi/tuotteet/928587/Vicarage-Lane-Bubbly-Brut-2016. Tämä hyvin miellyttävä, soljuva kuohuva pohjautuu täysin samaan viiniin kuin viinitilan sauvignon blanc, mutta se on hiilihapotettu ja siihen on lisätty hieman rypälemehua tuomaan pikkuisen makeutta muuten rutikuivaan viiniin.

Kuohuvassa on uusiseelantilaisissa kuohuviineissä usein käytetty Zork -korkki, joka tuotti ensimmäisellä kerralla meillle Viinileideillekin hieman päänvaivaa. Vinkkinä voimme sanoa, että korkin avaus alkaa kaulan ala-osasta spiraalimaista muoviosaa ylöspäin avaten. Zork on kyllä loistava keksintö, sillä tämän korkin voi laittaa heti takaisin kiinni ja näin kuplat säilyvät hyvinä koko pullon nautinnan ajan.

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Bubbly pukeutuu upeaan Suomi 100 -juhla-asuun, joten tämä viini on erinomainen valinta loppuvuoden Suomen itsenäisyyttä juhlistaviin tapahtumiin. Vicarage Lanen viinipullot ovat kokonaisuudessaan erittäin kauniita ja niiden kaikkien etiketeissä on suomalaisen taiteilijan, Sirpa Ala-Lääkkölän upeat, Uuden-Seelannin luontoa kuvaavat taideteokset. Nämä viinit kannattaa muistaa kun miettii lahjaa kauneutta ja viiniä rakastavalle läheiselle!

Vicarage Lanen tilan valikoimista löytyy myös muitakin kuin sauvignon blanc -viinejä. Vicarage Lane Canterbury Riesling 2016, 12,99€ https://www.alko.fi/tuotteet/935897/Vicarage-Lane-Canterbury-Riesling-2016 on kultamitalin Vuoden viinit 2017 -kilpailussa voittanut puolikuiva, kivihedelmän ja kesäkukkien aromeja omaava elegantti viini, joka tulee Waiparan alueelta Uuden Seelannin eteläsaarelta. Tätä viiniä kannattaa kokeilla erityisesti itämaisittain maistettujen kana- ja possuruokien seuraksi.

Vicarage Lanen valikoimiin kuuluu myös keskitäyteläinen, mausteinen ja paljon punaisen marjan aromeja omaava Vicarage Lane Pinot Noir 2014, 14,99€https://www.alko.fi/tuotteet/941727/Vicarage-Lane-Pinot-Noir-2014, joka on erinomainen match niin lohelle ja tonnikalalle kuin syksyisille sieniruoille. Muista myös kinkkuviininä!

Vicarage Lanen viinit kirvoittivat viinikerholaisilta kehuja ja jopa runollisia kommentteja ja jokainen viineistä sai oman kannattajakuntansa. Johnin sanoin Vicarage Lanen tavoitteena on tuottaa ” really good wines that are drinkable and affordable”. Tasting ehdottomasti todisti tämän tavoitteen toteutuneen, kiitos Satu ja John!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.