Home » Viinitasting » Tastingissä nyt…Bottlescouts –viiniverkkokaupan valikoima

Tastingissä nyt…Bottlescouts –viiniverkkokaupan valikoima

Mikä tasting?

St Wine and Friends –viinikerhomme kevään toisessa tastingissä tutustuimme Bottlescouts –viiniverkkokaupan valikoimaan. Me viinileidit tutustuimme tämän viime vuonna avatun viiniverkkokaupan eleganttiin ja aromikkaaseen valikoimaan viinitapahtumassa viime vuonna ja ajattelimme heti, että tässä on viinejä, jotka haluamme esitellä jäsenillemme.

Suomalaistaustaisesta, mutta Virossa yrityksenä toimivasta Bottlescouts –verkkokaupasta https://www.bottlescouts.com/ tekee poikkeavan ja uudenlaisen viiniverkkokaupan sen keskittyminen viinin ja ruoan yhdistämiseen ja hyvien ruokajuomien löytämiseen pientuottajilta ympäri maailman. Loistavan pohjan tälle antaa verkkokaupan taustajoukot, johon kuuluu niin Olo Group, Olo- ja Emo –ravintoloista tunnettu ravintolayhtiö kuin myös verkkokaupan valikoiman parissa työskentelevät pitkän linjan Suomen johtavat viiniasiantuntijat, jotka toimivat verkkokaupan ”bottlescoutteina” eli viinien suosittelijoina.

Viinin ja ruoan yhdistäminen ja loistavien makuyhdistelmien löytäminen on ollut myös meidän St Wine and Friends –viinikerhon johtava teema koko toimintamme ajan. Emme ole vain viininrakastajia vaan myös ruoan rakastajia ja haluamme auttaa jäseniämme löytämään itselle mieluisia makukomboja mahdollisimman helposti, joten Bottlescoutsin hyvien ruokajuomien kuratoitu valikoima sopii meille kuin korkki viinipulloon.

Bottlescoutsista meille tastingiä tuli pitämään Bottlescoutsin kauppias ja valikoimakehityksestä vastaava Kim Moliis. Kim kertoi kuinka heidän toiminnan johtavia ajatuksia ovat hyvän palvelu ja vaivattomuus mieluisien ruokajuomien hankinnassa. Bottlescoutsin hyvin esitellystä ja kuratoidusta joidenkin kymmenien viinien valikoimasta on helppo valita suosikkinsa ja viinit toimitetaan Viron varastosta suoraan kotiin parin arkipäivän päästä tilauksesta. Arvostammekin viiniverkkokaupoissa juuri sitä kuinka paljon ne helpottavat arjen viinihankintoja.

Mitä maistelimme?

Emile Boeckel Cremant d’Alsace, Boeckel, Ranska, 14,90 €.           

Laadukas yleiskuohuviini Ranskan Alsacesta. 100% Pinot Blanc. (linkki Bottlescoutsin sivuille)                       

Champagne J.L Vergnon Blanc de Blancs Eloquence Extra Brut Grand Cru, 36,50 €.           

Mineraalisen jäntevä, kuiva, huippusamppanja Le Mesnil-sur-Ogerin Grand Cru-kylästä. Ostereille, äyriäisille, vaalealihaisille kaloille.  (linkki Bottlescoutsin sivuille)

Côteaux d’Aix-en-Provence Rosé 2017, Hecht & Bannier, Ranska (luomu), 15,90 €            

Upean raikas, hedelmäinen, terhakka Provencen laaturosee. kasvisruuat, lohikalat, tonnikala, grillattu kananpoika, jättikatkaravut etc. Todella monikäyttöinen. (linkki Bottlescoutsin sivuille)

 Los Espinos Sauvignon Blanc 2017, Espinos y Cardos, Chile, 11,90 €.            

Rypäletyypillisen herukkainen ja tasapainoinen Sauvignon. Parsat, raikkaat kala- ja äyriäisruuat esim. ceviche, savulohi. (linkki Bottlescoutsin sivuille)

 Margaret River Chardonnay 2016, Watson Family Vineyards, Australia, 17,40 €     

Tyylikkäästi tamminen, raikas, hieno Margaret Riverin Chardonnay. Paistetut kalat ja kanaruuat. Ruskistettu voi ja tamminen chardonnay = täydellistä. (linkki Bottlescoutsin sivuille)

Gotim Bru 2015, Castell del Remei, Espanja, 15,60 €          

Kataloniasta, Costers del Segren alueelta tuleva voimaks, mausteinen mutta varsin pehmeä pihviviini. Pääsiäisen karitsalle hyvä valinta. (linkki Bottlescoutsin sivuille)

Valpolicella Ripasso Superiore “Balt” 2016, Adalia, Veneto, Italia (luomu), 19,80 €            

Ilmavan samettinen, elegantti, notkean nautittava viini viinintekijä Marinella Cameranilta. Biodynaamista ja jopa naturaalia viinityyliä. Kaunis viini ankanrinnalle, possuruuille, vasikalle. (linkki Bottlescoutsin sivuille)

Samsara Priorat 2015, Coca i Fito, Espanja, 21,90 €            

Voimakas, mausteinen, mineraalisen jäntevä. Prioraton maaperä tuottaa jopa hieman rautamaista viiniä, joka on täydellistä riistaruokien ja poronfileen kanssa. (linkki Bottlescoutsin sivuille)

Mitä mieltä olimme?

Maistellessamme Bottlescoutsin valikoimasta useita erityyppisiä viinejä oli kiinnostavaa huomata, kuinka viineissä oli kokonaisuutena havaittavissa Bottlescoutsin oma viinityyli. Bottlescoutsin viineissä oli hyvää rakennetta ja aromikkuutta mikä tekee niistä erinomaisia ruokaviinejä, mutta toisaalta myös hedelmäisyyttä ja juotavuutta mikä tekee viineistä helposti lähestyttäviä olematta kosiskelevia. Jokaisessa viinissä oli tietynlaista eleganssia ja finessea, myös valikoiman edullisimmissa viineissä.

Bottlescoutsin valikoimassa onkin viinejä ihan hieman yli kympin hintatasosta alkaen ja valtaosa valikoimasta on lähellä 20 euron hintatasoa.  Jokaiselle viinille löytyikin faneja meidän viinikerhosta ja omien suosikkiviinien valinta näiden kahdeksan maistellun joukosta oli jopa vaikeaa. Monet viinikerholaiset innostuivat tilaamaan viinejä kotiinsa. Kokonaisuudessaan Bottlescoutsin vaivattomasti kotiin hankittava valikoima tuo kiinnostavaa ja kaivattua vaihtelua omiin viinivalikoimiimme.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.