St wine and friends viinitasting roseeviinit
Home » Uncategorized » Tastingissä nyt…kesäisen raikkaat roseet

Tastingissä nyt…kesäisen raikkaat roseet

Mikä tasting?

Uusien roseeviinien saapuminen Alkoon on viininystävälle varma merkki tulevan kesän lähestymisestä. Mikään muu viinityyppi ei yhdisty mielissä niin vahvasti lämpimään kesäpäivään kuin rosee. Me suomalaiset olemmekin innostuneet roseeviineistä ja viimeisten vuosien aikana roseeviinien kysyntä on kasvanut yli 30 prosenttia! Alko ja viinimaahantuojat ovat vastanneet kysynnän kasvuun ja nyt tällä hetkellä Alkon verkkokaupasta löytyy huikeat 202 roseeviiniä.

Tämä roseeviinitasting oli toivetasting viinikerholaisilta, sillä me kaikki olemme roseiden ystäviä. Valitsimme tastingiin Alkon valikoiman kiinnostavimpia roseita eri maista. Viinien valinta tastingiin oli runsaudenpulan vuoksi vaikeaa ja moni jopa omista suosikkiviineistä ei tällä kertaa ollut mukana (esimerkiksi tämä ihana Neiss  https://www.alko.fi/tuotteet/419677/That-s-Neiss-Pinot-Noir-Ros-Trocken-2016, vink vink).

Mitä maistelimme?

Barth Pinot Rosé Brut, 23,91€ https://www.alko.fi/tuotteet/938707/Barth-Pinot-Ros-Brut  Saksan Rheigausta voimakkaasti puolukalta ja mansikalta tuoksuva ja maistuva 100 % pinot noir kuohuviini. Hyvin moniulotteinen maku ja pitkä jälkimaku. Tämä on todellinen ruokapöydän moniottelija. Sopii aperitiiviksi, salaateille, kaloille, kanalle ja jopa riistalinnuille!

Mirabeau en Provence Rose 2017, 14,49€ https://www.alko.fi/tuotteet/941277/Mirabeau-en-Provence-Rose-2017 Mielestämme yksi parhaista Provencen roseista Alkossa. Ollut useamman vuoden viinileidien vakkariroseista. Viinissä on häivähdys sitruunaa tuomassa raikkautta ja hapokkuutta. Yhdistettynä ruokaan Mirabeaussa tulee esiin metsämansikkaisuutta. Erinomainen seurusteluun, vuohenjuustolle, salaateille, tapaksille ja pikkusuolaisille kuten kesäisille piiraille.

Pasqua 11 Minutes Rosé 2017, 15,29€ https://www.alko.fi/tuotteet/917087/Pasqua-11-Minutes-Ros-2017 Elegantti ja hienostunut rosee todella kauniissa pullossa. Kannattaa kurkata etiketistä sisään! Italialaisessa Venetsian alueelta tulevassa roseessa on yllättävää mineraalisuutta, joka tuo veden kielelle. Viinin väri on hento, mutta maku on yllättävän runsas, täynnä marjoja ja yrttejä. Erinomainen aperitiivi. Palkittu Vuoden viinit 2018 –kilpailussa Vuoden roseeviininä.

J.W. Huesgen Pinot Noir Rosé 2017, 11,98€ https://www.alko.fi/tuotteet/402747/J.W.-Huesgen-Pinot-Noir-Ros-2017 Viinikerhomme vieraili viime syksynä Huesgenin tilalla Moselissa Saksassa, jossa ihastuimme heidän viineihin. Tämä rosee on aivan yhtä laadukas ja maukas kuin heidän rieslingit. Tuoksussa ja maussa on herkullista punaherukkaisuutta ja vadelmaisuutta. Viini on raikas ja siinä on hiukan sitruksisuutta. Sopii erinomaisesti seurusteluun, salaateille, lohikaloille ja pikkusuolaisille. Tämä viini on myös hyvin edullinen saksalaiseksi roseeksi. Tämä viini on kausituote Alkossa eli sitä on saatavilla vain rajoitetun ajan.

Yealands Estate Single Vineyard Pinot Noir Rosé 2017, 15,48€ https://www.alko.fi/tuotteet/497667/Yealands-Estate-Single-Vineyard-Pinot-Noir-Ros-2017 Uusseelantilaiset viinit ovat viinileidien mieleen ja tämä rosee on myös noussut yhdeksi uusista suosikeistamme. Viinissä on herkullista karpalon ja puolukan makua ja hapokkuutta tuomassa sille rakennetta. Tämä rosee sopii myös hieman runsaammille kasvis- ja kanaruoille. Erityismaininta, että tämä viini on vegaaninen eli sen kirkastuksessa ei ole käytetty mitään eläinperäistä tuotetta.

Escapada Vinho Verde Rosé 2017, 8,98€ https://www.alko.fi/tuotteet/408387/Escapada-Vinho-Verde-Ros-2017 Portugalilainen Vinho Verden viinialueelta tuleva rosee, jossa on voimakkaan punainen väri ja voimakas puolikuiva ja marjainen tuoksu. Maku on myös hyvin marjainen ja siinä on hieman makeutta ja myös sitruksista hapokkuutta, jonka vuoksi viinin maku on ryhdikäs. Viini on Alkon roseiden edullisimmasta päästä. Tämä viini nappasi yllätysvoiton Viinilehden Vuoden roseeviini –tastingissä ja sen jälkeen kysyntä onkin ollut huimaa J.

Mitä mieltä olimme?

No mehän tykkäsimme! Maistelimme roseeviinejä vuohenjuusto–mansikkasalaatin ja lämminsavustetun lohen kanssa ja kaikki viinit sopivat ruokien kanssa hyvin yhteen. Kaikille roseille löytyi uusia ystäviä. Tastingissä mukana olleiden viinikerholaisten suosikeiksi nousivat Mirabeau, Pasqua 11 minutes ja J.W. Huesgenin rosee. Barthin kuohuviini ei ollut mukana äänestyksessä, mutta se todettiin parhaiten kaikille ruoille sopivaksi, erinomaiseksi kuohuviiniksi. Suosittelemme kokeilemaan näitä roseita kesän aikana, jokainen löytää näistä varmasti oman suosikkinsa. Roseeviini ja kesä sopivat täydellisesti yhteen, Cin Cin!

Viinileidit siirtyvät nyt lomailemaan ja siemailemaan roseelasillisiaan terassille ja laiturinnokkaan. Viinikuulumisten pariin palataan seuraavan kerran heinäkuun lopulla Turku Food and Wine Festivalin https://turkufoodandwinefestival.com/ yhteydessä, aurinkoista kesää kaikille viinikerholaisille ja lukijoille!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.