Home » Viinitasting » Tastingissä nyt…keväiset viiniuutuudet Alkosta

Tastingissä nyt…keväiset viiniuutuudet Alkosta

Mikä tasting?

Alkon valikoima kasvaa ja kehittyy voimakkaasti koko ajan. Viime vuonnakin Alkon valikoimassa oli yli 10 000 tuotetta. Kiinnostavia uutuustuotteita tulee nykyään myyntiin niin usein ja määrällisesti niin paljon, että niihin kaikkiin tutustuminen on sula mahdottomuus.

Nykypäivänä kiinnostavimmat uutuustuotteet ovat joko maahantuojien valikoimaan nostamia tilausvalikoiman tuotteita, erityisiä kausituotteita kuten roseeviinit kesällä tai Alkon viime vuonna lanseeraamia joka kuukauden alussa julkaistavia erikoiserätuotteita. Kevätkausi on aina erityisen kiinnostavaa uutuustuotteiden aikaa, sillä silloin tulee myyntiin monet uusista valko- ja roseeviineistä. Nostimme St wine and Friends viinikerhon uusimpaan tastingiin Alkon kiinnostavimpia valko- ja roseeviiniuutuuksia.

Mitä maistelimme?

Pirkka Roero Arneis 2016, tilausvalikoima, 14,79 € (https://www.alko.fi/tuotteet/954296/Pirkka-Roero-Arneis-2016 )

Kiinnostava yhdistelmää mineraalisuutta ja kukkaista hedelmäisyyttä. Hienoa, että Alkoon on saatu lisää yksi laadukas Roero Arneis, mikä on lempivalkoviinejämme. Erinomainen aperitiivi ja kumppani kepeille kala- ja äyriäisruoille.

Tornai Zenit 2017, erikoiserä, 14,99 € ( https://www.alko.fi/tuotteet/578287/Tornai-Zenit-2017)

Voimakasmakuisen valkoviinin makumaailmassa korostuvat greippi ja lime. Tämä viini on ryhdikkäiden ja hapokkaiden valkoviinien ystäville. Ilahduttavaa, että kiinnostavien itäeurooppalaisten viinien määrä lisääntyy Alkossa pikkuhiljaa. Tämän viinin hapot vaativat ruokaankin hapokkaita elementtejä ja raikkautta. Ryhdikäs viini sopii vähärasvaisille vaaleille kaloille, kanalle ja kalkkunalle.

Bosman Adama 2016, vakiovalikoima, 14,99 € (https://www.alko.fi/tuotteet/560407/Bosman-Adama-2016)

Seitsemän rypäleen yhdistelmästä tehty valkoviini muistuttaa makuprofiililtaan voimakasta tammitettua chardonnayta. Viini on paahteinen, kermainen, vaniljainen ja kypsän hedelmäinen ja omaa pitkän jälkimaun. Tämä on valkoviini, jota voisi kokeilla tarjota vannoutuneille tuhtien punkkujen ystäville, jotka eivät valkoviineistä välitä. Viini on erinomainen kumppani grillatulle ruoalle, etenkin grillatulle porsaan lihalle ja kanalle.

Matua Rosé 2018, tilausvalikoima, 14,99€ ( https://www.alko.fi/tuotteet/917324/Matua-Ros-2018)

Viini tuoksuu ja maistuu kesäiseltä puutarhalta, kuten metsämansikalta, karpalolta ja mustaherukanlehdiltä. Viini on hyvin aromikas ja muistuttaa uusiseelantilaisia sauvignon blanceja ja pinot noireja. Tämä rosee on must uusiseelantilaisten viinien ystäville! Viini on parhaimmillaan hyvin viilennettynä aperitiivina missä tahansa tilanteessa, mutta sopii myös keveiden kasvis- ja kalaruokien kanssa.

Beck Pink 2018, tilausvalikoima, 15,98 € (https://www.alko.fi/tuotteet/936398/Beck-Pink-2018)

Beckin alkuviinissä on roseeviiniksi jännä punaisten marjojen ja eksoottisten mausteiden kuten kanelin makukombo. Viinin jälkimaku on upean pitkä ja voimakas. Tämä on erinomainen esimerkki hyvin tehdystä alkuviinistä ja se herätti viinikerholaisissa ihastusta ja uteliaisuutta alkuviinejä kohtaan. Viini loistaa ruoan seurassa ja sopii erinomaisesti rasvaiselle kalalle, vaalealle lihalle ja itämaisille ruoille.

Mitä mieltä olimme?

Jälleen kerran oli kiinnostavaa huomata kuinka osa viineistä lähtee lentoon ruoan kanssa nautittuna ja osa sopii taas paremmin aperitiiviksi tai vain tietyn ruoan kumppaniksi. Maistelluista viineistä Pirkan Roero Arneis ja Matuan rosee ihastuttivat itsekseen maistettaessa, mutta meillä tarjolla olevien ruokien kuten kylmäsavulohen, parsan ja juustojen kanssa ne menettivät voimansa. Nämä viinit ovat siis erinomaisia aperitiiveja. Sen sijaan Beckin rosee ja valkoviineistä etenkin Bosman Adama, mutta myös Zenit osoittautuivat erinomaisiksi ruokaviineiksi, joten jokaiselle laadukkaalle uutuusviinille löytyi oma sopiva käyttötarkoituksensa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.