Home » Viinitasting » Tastingissä nyt…Viiinilehden vuoden viini 2018 –ehdokkaat

Tastingissä nyt…Viiinilehden vuoden viini 2018 –ehdokkaat

Mikä tasting?

Joka syksyinen viinin ystävien suuren mielenkiinnon kohde on Viinilehden valinnat vuoden viini –ehdokkaiksi. St Wine and Friends –viinikerhon jäsenistä moni on Viinilehden lukija, ja olemme tämän vuoksi halunneet tarjota kerholaisille mahdollisuuden maistaa nämä ehdokkaat kätevästi tastingissä ja valita omat suosikkinsa. Tänä vuonna oli vuorossa jo viinikerhon 5. peräkkäinen vuoden viinit –tasting! Tänä vuonna olikin tarjolla viinin ystäville todellinen asiantuntijatasting, sillä tastingin piti viinikerholaisille ”viinihörhö” Antti Rinta-Huumo, joka on Juha Berglundin kanssa mies Viinistä viiniin –kirjan, Viinilehden viiniarvostelujen ja Vuoden viinit –valintojen takana. Pääsimme kuulemaan kiinnostavia tarinoita Viinistä viiniin –kirjan teon ja Vuoden viini –ehdokkaiden valinnan taustalta samalla kun maistelimme näitä laadukkaita viinejä.

Mitä maistelimme?

Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund ovat valinneet 3 valkoviiniä Vuoden valkoviini -ehdokkaaksi ja kolme punaviiniä Vuoden punaviini –ehdokkaaksi. Ehdokkaisiin pääsee tutustumaan Viinilehden sivuilla https://viinilehti.fi/2018/10/aanestavuodenviinit/. Ehdokkaaksi pääsevän viinin on täytynyt saada 5 tähteä heidän sokkotastingissä ja sen on oltava teknisesti hyvälaatuinen ja tasapainoinen ja harmoninen viini. Lisäksi ehdokkaiksi valitaan viinejä, jotka ilmentävät hienosti tuotantoalueen tai rypälelajikkeen ominaispiirteitä. Viinien tulee olla Alkon vakiovalikoimassa ja niille on asetettu 30 euron hintakatto. Kiinnostavaa oli kuulla, että vakiovalikoiman alle 30 euron hintaisia 5 tähteä saaneita valkoviinejä oli noin 20-25 kpl ja punaviinejä noin 30. Tästä joukosta valittiin yhteensä 6 ehdokasta, jotka maistoimme tastingissä.

Mitä mieltä olimme?

Joka vuosi on kiinnostavaa nähdä mitä viinikerholaiset äänestävät suosikeiksi, mitkä ovat Viinilehden viralliset valinnat ja mitkä viinit voittivat Viinilehden lukijaäänestyksen. Tänä vuonna St Wine and Friends –viinikerholaisten valkoviinisuosikiksi nousi ylivoimaisesti itävaltalainen Steininger Reserve Loisiumweingarten Grüner Veltliner 2016 https://viinilehti.fi/viinit/steininger-reserve-loisiumweingarten-gruner-veltliner-2016/ . Punaviiniehdokkaiden joukosta suosikiksi nousi parin äänen turvin Leyda Las Brisas Pinot Noir 2016 https://viinilehti.fi/viinit/leyda-las-brisas-pinot-noir-2016/. Kauan meidän ei tarvitse enää jännittää olivatko nämä viinit myös virallisia voittajia, sillä Vuoden viini – voittajat julkaistaan parin päivän päästä keskiviikkona 14.11. Wine Awards –gaalassa ja torstaina ilmestyvässä Viinilehdessä.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.