Suomi 100, viinit, viini, kuohuviini, punaviini, valkoviini
Home » Viinitasting » Tastingissä Suomi 100 -juhlavuoden viinit

Tastingissä Suomi 100 -juhlavuoden viinit

Viinikerhomme vuoden toisen tastingin aihe oli Suomi 100 -juhlavuoden viinit. Alkon valikoimasta löytyy tällä hetkellä 12 viiniä, mitkä on omistettu juhlavuodelle. Ideaali tastingmäärä on 5-6 viiniä, joten päädyimme arvioimaan valikoiman ranskalaiset viinit ja Bernard Massardin viehkeänimisen Kuulea kuohuviinin.

Olipa mielenkiintoista maistaa vierekkäin Altian Wine Galleryn https://viinimaa.fi/suomi100 ja Chateau Carsin -viiintalon http://carsin.com/suomi100/ Bordeaux -viinit! Kaikkien vuosikerta on 2014 ja hinnat ovat 12 -15 € välillä. Odotettavissa oli siis hyvän tasaväkinen taistelu. Yhteisesti totesimme, että kaikki viinit ovat hyviä buffet -pöydän viinejä, mitkä eivät herätä liikaa intohimoja puoleen tai toiseen. Molemmat valkoiset toimivat myös seurusteluviineinä, kun taas punaiset viinit vaativat jotain ruokaa puhjetakseen kukkaan. Jo viinikerhomme vakioksi muodostuneessa äänestyksessä niukasti voiton veivät Chateau Carsinin Blanc de Carsin Suomi ja Rouge de Carsin.

Mutta ei tässä vielä kaikki. Tastingin ja samalla vuosikokouksemme alkujuomana maisteltu Bernard-Massard Kuulea Suomi 100 Vuotta Extra Dry https://www.alko.fi/tuotteet/562097/Bernard-Massard-Kuulea-Suomi-100-Vuotta-Extra-Dry nosti kaikkien peukut pystyyn. Jo pullon nimi ja ulkoasu sai aikaan ihastuneita huokauksia. Etiketti henkii suomalaisuutta ja tämän tyylikkään pullon nostaa mielellään juhlapöytään. Viini on hedelmäinen, mutta samalla tasapainoisen hapokas. Pieni alkuun maistuva lempeä makeus pyöristää makua. Viini sopii erinomaisesti alkumaljaksi, seurustelujuomaksi tai vaikka vappubuffettiin. Tällä viinillä taatusti skoolataan tämän vuoden aikana monia ja monia kertoja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.