Home » Uncategorized » Uusi viinitapahtuma Grand Vin tarjoaa upeat maistelumahdollisuudet

Uusi viinitapahtuma Grand Vin tarjoaa upeat maistelumahdollisuudet

Tänä viikonloppuna Vanhalla ensimmäistä kertaa järjestettävä laadukkaisiin valko- ja punaviineihin keskittyvä Grand Vin –viinitapahtuma http://grandvinhelsinki.fi/ lunasti heti paikkansa Helsingissä järjestettävien viinintapahtumien joukossa. Grand Vin viittaa nimensäkin puolesta viinintuottajien parhaimpiin ja upeimpiin viineihin ja niitä tapahtumassa on esillä jopa yli 100 viinintuottajalta ympäri maailman isoista kuuluisista kansainvälisistä taloista pieniin perhetuottajiin. Maisteluständien lisäksi tapahtumassa järjestetään useita viinitekijöiden pitämiä Master Class -luentoja ja ruokaherkkuja tarjoaa Ravintola Jord. Tapahtuman järjestävät Grand Champagne –viinitapahtumastaan http://www.stwineandfriends.com/samppanjan-pyorteissa-grand-champagnessa/ tunnetut Ceesta shopin Taru ja Christian From ja heidän kokemuksensa näkyy ensimmäistä kertaa järjestettävän tapahtuman onnistuneissa puitteissa ja järjestelyissä.

Tässä tapahtumassa keskitytään samppanjan sijaan laadukkaisiin valko- ja punaviineihin. Sanoja arvoviini ja laatuviini ei kannata tässä kohtaa säikähtää, sillä tapahtuman viinien jälleenmyyntihinnat alkavat noin 14 eurosta ylöspäin. Toisaalta tapahtuma antaa myös loistavan mahdollisuuden päästä maistelemaan viinitalojen arvokkaampia viinejä ja etsimään omia suosikkeja niiden joukosta tulevia viiniostoksia varten. Grand Champagne –tapahtuman mukaisesti viinit maksetaan digilipukkeilla ja alle 24,99 €:n arvoisen viinin maisteluannoksen saa yhdellä digilipukkeella (2,50 €) mikä on mielestämme hyvin kuluttajaystävällisesti hinnoiteltu.

Me Viinileidit innostuimme tapahtuman tarjoamasta siitä kuultuamme ja suunnistimmekin heti tapahtuman alkaessa haistelemaan ilmapiiriä ja tutustumaan tarjoamaan. Mukana olevien viinitalojen lista on erittäin houkutteleva runsaudenpulaan saakka ja sieltä löytyy tasapainoisesti sekä kuluttajille Alkon hyllyiltä tuttuja tuottajia että viinihifistelijöitä kiinnostavia pienempiä tuottajia ja harvinaisempia viinejä.

Tapahtuma antaa myös hyvän mahdollisuuden useiden viinien ns. viinisuorien maisteluun yhdeltä tuottajalta ja me päätimmekin kokeilla tällä kertaa tätä taktiikkaa. Ja sehän toimi erinomaisesti! Erityisen paljon kuhinaa oli perjantai-iltapäivällä Wines of Substance Charles Smithin viinien ympärillä ja suosittelemmekin kokeilemaan näitä villejä ja täynnä makua olevia viinejä, joista harvat ovat Suomessa myynnissä. Toinen täsmävinkki on Cono Surin viinitalon kolmen pinot noirin maistelusuora, joka alkaa hyvän hinta-laatusuhteen Single Vineyard Block 21 Pinot Noirista ja päättyy Cono Surin lippulaiva Pinot Noiriin Ocioon, joka sattuu olemaan yksi meidän Viinileidien suosikkiviineistä (ihan vain vinkkinä jos joku miettii lahjaa jommallekummalle viinileidille ;)). Kolmas ihastusta herättänyt viinisuora oli espanjalaisen Hispano+Suizas –viinitalon 3 viiniä: Impromptu Sauvignon Blanc, Impromptu Rose ja Bassus Pinot Noir. Talon poikkeuksellisten tuotantomenetelmien avulla luodaan hyvin persoonallisia viinejä, joiden maistuvia ja yllätyksellisiä makupaletteja jää miettimään pitkäksi aikaa.

Ensimmäinen Grand Vin –tapahtuma antoi paljon maistuvia viininautintoja ja tämän kokemuksen perusteella uskallamme ennustaa tulevia menestyksekkäitä kasvun vuosia tapahtumalle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.