Kuohuviini Cava Brut vappu viinileidit
Home » Kuohuviini » Vappu kuplii lasissa!

Vappu kuplii lasissa!

Kevät on kuplivien juomien parasta aikaa! Kuohuviini on aina sopiva ja oiva juoma niin vappuun, keväiselle piknikille kuin juhlahetkiin. Alkon valikoimista löytyykin erinomaisen kattava valikoima kuohuviinejä ja samppanjoita, on mistä valita. Kiirettä pitää Alkossa tällä viikolla. Arvio on, että noin 600 000 pulloa kuohujuomia lähtee juhlakansan mukaan vapun alusviikolla! Jotta sormi ei mene ihan suuhun Alkon hyllyn edessä, niin olemme valikoineet muutaman esimerkin meidän mielestä maukkaista ja maistamisen arvoisista tai takuuvarmoista juomista, joilla vappu kuplii ja kuohuu iloisesti.

Vuoden Viinit –kilpailun, www.vuodenviinit.fi, voitti tänä vuonna Uuden Seelannin Lindauer Cuvée Brut, 12,95 € https://www.alko.fi/tuotteet/586027/Lindauer-Cuv-e-Brut . Tämä ihastuttava Chardonnaysta ja Pinot Noirista valmistettu kuohuviini on erittäin tyylikäs kokonaisuus. Maku on hyvin samppanjamainen, kypsän omenainen ja paahteinen.  Jälkimaku on pitkä ja tasapainoinen. Juoma oli mielestäni parhaimmillaan ja aromaattisimmillaan noin 10 -14 asteen lämpötilassa, ei siis jääkylmänä. Ehdotonta juhlajuomien parhaimmistoa!

Muutama vuosi sitten viinikerhomme matkaili Itävallassa. Wienissä kävimme tutustumassa Stift Klosterneuburgin viinin tuotantoon. Kerrassaan upea paikka! Sieltä paras makumuisto jäi ehdottomasti heidän kuohuviinistään Mathäi Brut, 16,98 € https://www.alko.fi/tuotteet/544037/Stift-Klosterneuburg-Math-i-Brut. Tämä Grüner Veltliner rypäleestä samppanjamenetelmällä valmistettu kuohuviini on runsaan maukas, täyteläinen ja jopa rotevarakenteinen jalo juoma niin vappuruokapöytään kuin muihinkin kevään juhliin.

Espanjalainen Cava on aina takuuvarma ja moneen makuun sopiva vappujuoma. Cavoissa on luonteikkuutta, sopivasti bodya, mutta myös pirteää hedelmäisyyttä ja happoja.  Parès Baltá – viinitilan luomucava  Brut ’b’ , https://www.alko.fi/tuotteet/523737/Par-s-Balt-b-Cava-Brut , hinta 10.98 € täyttää vaativankin vappunautiskelijan hinta-laatusuhteen kriteerit. Tätä raikkaan sitruksista ja keveää cavaa tyhjenee ison ystäväjoukon picnicillä tai brunssilla helposti useampikin pullo. Toinen suosituscavamme on Segura Viudas Lavit, 12,89 € https://www.alko.fi/tuotteet/536747/Segura-Viudas-Lavit-Cava-Brut-Nature-2013. Näilläkin viinitiloilla olemme vierailleet viinimatkoillamme ja se intohimo, mikä näistä viinintekijöistä, etenkin Parès Baltán Joan Cusinesta huokui, teki meihin lähtemättömän vaikutuksen!

Nautitaan keväästä ja Vapusta – satoi tai paistoi! Ihanaa, iloista ja kuplivaa kevään juhlaa kaikille!

 

2 Responses

  1. Riitta
    | Reply

    Kiitos, kun muistutitte vapun kuohuvista! Pitääkin käydä kaupassa ennen suurta ryntäystä. Hauskaa vappua kaikille!

  2. stwineandf
    | Reply

    Toivottavasti Riitta suosituksista löytyi joku vappuun sopiva kuohuva :)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.