Home » Viinibaarit » Viinilasillisella Savoyn Pop Up -baarissa

Viinilasillisella Savoyn Pop Up -baarissa

Tiesitkö, että Ravintola Savoyssa on nyt helmikuussa Pop Up viinibaari? Me, Viinileidit noteerasimme tämän ja lähdimme nauttimaan lasilliset Helsingin kattojen ylle.

Jo nousu hissillä ylös ja henkilökunnan lämmin huolehtivaisuus sai olomme hyrisevän onnellisiksi. Baari oli mukavan täynnä ja tunnelma oli rauhaisan tyylikäs. Viinilista oli lyhyt, mutta ehdottoman laadukas. Se, mikä erityisesti ihastuttaa meitä, on pienempien artesaaniviinitalojen esiinmarssi suomalaisissa ravintoloissa. Ja se, kuinka asiantuntevasti henkilökunta osaa puhua viineistä ja löytää asiakkaille juuri sopivan viinin. Arvostamme tätä!

Pari sanaa viineistä joita nautimme. Näin talvella ja etenkin pakkaspäivänä haluaa nauttia lämpimiä punaisia viinejä. Olemme tunnetusti Italian viinien ystäviä. Niinpä laseissamme oli Arianna Occhipintin SP 68 viini Sisiliasta ja toscanalainen Avignoneisin Desiderio, vuodelta 2010.

SP 68 vuosikerta oli 2015, joten kyseessä oli nuori, moniulotteinen ja lempeästi hapokas ja keskitäyteläinen viini, selkeästi aisti vulkaanisen maaperän.

Desirerion rypäleet ovat Merlot ja Cabernet Sauvignon, supertoscanalaisen aineksia. Maku oli elegantin täyteläinen ja juuri nyt nautiskeltavissa hyvässä seurassa. Ajatuksissa kesäisen kuuma Toscana. Viinintekijän sanoin Terroir speaks, we listen.

Savoyn viinibaari on auki maanantaista perjantaihin klo 16-23, 24.02. asti. Suosittelemme 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.