Viinileidien lasissa nyt Klumpp Spätburgunder Alko erikoiserä
Home » Viinisuositukset » Viinileidien lasissa nyt…Alkon erikoiserästä Klumpp Spätburgunder

Viinileidien lasissa nyt…Alkon erikoiserästä Klumpp Spätburgunder

Lasissa nyt...Joka kuukauden ensimmäinen torstai saapuu Alkoon myyntiin erikoiserä kunkin kuukauden erikoistuotteita, harvinaisuuksia maailmalta ja tulevia trendituotteita. Tuotteita saapuu myyntiin vain pieni erä 70 Alkon erikoismyymälään, kuten Helsingin keskustan myymälöihin sekä verkkokauppaan (lista myymälöistä ja lisätietoa valikoimasta löytyy täältä: https://www.alko.fi/valikoimat-ja-hinnasto/valikoimat/erikoiserat). Joka kuukaudella on omat teemansa, joiden perusteella tuotteet valitaan myyntiin. Kuulostaa ekslusiiviselta ja potentiaalisesti kalliilta? Näin ei kuitenkaan ole.

Tuotteissa on mukana toki myös kalliilta herkkuja, mutta myös monia viikonlopun paremman pullon hintaisia tuotteita. Löysimme Alkon elokuun erikoisvalikoimasta maistettavaksi ”Marjaisaa metsän antimille” –teeman pinot noirien ja spätburgunderien joukosta saksalaisen Badenista tulevan Klumpp Spätburgunderin 2016, 19,98€ (Alkon tuotesivu).

Mieleemme tulee…kävely alkusyksyn hieman viileässä ilmassa metsässä tai viinitarhassa kun hajuaistin täyttää jo hieman syksyiset tuoksut. Viinin tuoksu ja maku on nuoren marjainen, kirsikka ja herukka tulevat erityisesti mieleen. Ensimmäinen maku on täyttä nuorta marjaa, mutta sitten suun täyttää jopa yllättäen kirpeän marjan kyllästämä täyteläinen ja intensiivinen jälkimaku. Tämä viini on keskitäyteläisenä ja hapokkaana erittäin hyvä ruokaviini.

Nauttisimme tämän…erityisesti metsän antimien, kuten sienien ja miedon riistalihan kanssa. Kokeilimme viiniä valkopohjaisen herkkutattipizzan kanssa ja kombo oli oikein toimiva. Sienet ja pizzan rasvaisuus pehmensivät viinin raikasta marjaisuutta ja happoja. Nauti tämä viini hieman viilennettynä, noin 30 minuutin säilytys jääkaapissa ennen nauttimista tuo hyvän tarjoilulämpötilan. Kuten pinot noirit ja spätburgunderit yleensäkin, myös tämä viini sopii loistavasti ankalle, maksalle ja possulle.

Klumpp Spätburgunder on vain yksi Alkon erikoisvalikoiman monista kiinnostavista ja laadukkaista viineistä. Ei kannata kävellä Alkossa Erikoiserät –hyllyjen ohi, sillä sieltä saattaa löytää mitä mielenkiintoisimpia uusia viinituttavuuksia!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.