Viinileidien lasissa nyt Barth Riesling Brut kuohuviini
Home » Viinisuositukset » Viinileidien lasissa nyt…Barth Riesling Brut kuohuviini

Viinileidien lasissa nyt…Barth Riesling Brut kuohuviini

Lasissa nyt… kuplii saksalaisen Barth viinitalon tyylikäs luomu kuohuviini Barth Riesling Brut, hinta 20,39 € (linkki Alkon tuotesivulle). Barth viinitalo sijaitsee Rheingaussa aivan Rheinin varrella. Talo on tunnettu laadukkaista kuohuviineistään. Barthin kuohuviinit valmistetaan perinteisin menetelmin ja pullojen tanssituskin tehdään käsin!

Mieleemme tulee… syksyiseltä viinimatkaltamme tutut jylhät Rheinjoen laaksot hieman sumuisena ja koleana syysaamuna. Aurinko lämmittää jo hieman ja kosteus tiivistyy kauniiksi pisaroiksi viinitarhojen lehdille. Tämä Riesling kuohuviini on rodukas ja tyylipuhdas yhden rypälelajikkeen viini. Rypäleet on poimittu täysin kypsinä ja sen kyllä maistaa viinissä. Upea kullankeltainen väri ja hienostunut tuoksu, missä on häivähdys hunajaa, saavat veden herahtamaan kielelle jo ennen maistamista. Viinin suutuntuma on miellyttävä, maku kypsän hedelmäinen ja aromikas. Pieni makeus ja hapot ovat täydellisessä balanssissa. Huikean hyvä kokonaisuus ja puhkeamme ylisanoihin tätä nauttiessamme. Nyt kolahti ja vahvasti!

Nauttisimme tämän… tällä kertaa olimme valinneet tämän viinin blinien ja vahvasti tillillä ryyditetyn lohitartarin seuraksi. Kokonaisuus toimi loistavasti. Viinin hapokkuus taittoi hyvin rasvaisuutta. Tämä viini toimii hyvin laadukkaana aperitiivinakin. Voimme suositella myös vaalealle kalalle hollandaise- tai sitruunakastikkeen kera. Tämä viini voisi jopa toimia kesäisen vuohenjuustosalaatin kera niille, jotka vierastavat Sauvignon Blanc -viinejä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.