Viinileidien lasissa nyt Basson SMG 2015 punaviini
Home » Viinisuositukset » Viinileidien lasissa nyt…Basson SMG 2015 punaviini

Viinileidien lasissa nyt…Basson SMG 2015 punaviini

Lasissa nyt… lämpimän mausteinen ja roteva punaviini Etelä-Afrikasta, Basson SMG 2015,17,50 € (linkki Alkon sivuille). Viini tulee Swartlandin alueelta ja rypäleinä on klassinen GSM –sekoitus (Grenache, Syrah, Mourvedre) hieman eri sekoitussuhteessa kuin Ranskan Rhonen alueella. 

Mieleemme tulee…ehdottomasti lämmin päivä paahteisella viinitarhalla. Lampaat ja vuohet käyskentelevät köynnösten välissä syöden rikkaruohot. Maa on kuivan pölisevä. Aurinko lämmittää ja yrtit tuoksuvat. Tässä viinissä aistii paahteisuutta, mehevää muhevuutta ja hilloisuutta niin tuoksussa kuin maussakin. Jo tuoksu saa veden nousemaan kielelle. Maun tumma marjaisuus ja hento mokkaisuus täyttää suun. Jälkimaku on viipyilevän pitkä. Tämä viini on tehty nautittavaksi hyvän aterian kera ja kyllähän tätä nauttisi ihan sellaisenaankin hyvän aterian päätteeksi.

Nauttisimme tämän… ehdottomasti vahvojen ja mausteisten tummien liharuokien kera. Mielessä on nyt ehdottomasti pääsiäisateria. Viini sopii niin kahvilla ryyditetylle lampaanviululle, karitsankarreelle kuin pitkään haudutetulle nyhtökaritsallekin. Yrttiset juureslisukkeet ovat kuin tehtyjä tälle viinille. Lisäksi vielä valkosipuliperunoita ja paistien liemistä kokoon keitettyä kastiketta, minkä voi vielä ryydittää tilkalla viiniä. Aah, mikä makunautinto!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.