Viinileidien lasissa nyt Chateau Ste Michelle Syrah
Home » Pääsiäinen » Viinileidien lasissa nyt…Chateau Ste Michelle Syrah 2014

Viinileidien lasissa nyt…Chateau Ste Michelle Syrah 2014

Lasissa nyt... Pääsiäisen klassikkomakuyhdistelmä on eittämättä hyvin valmistettu lammas ja täyteläinen lämmittävä punaviini sen seuraksi. Tämän pääsiäisenä lasiimme tulee päätymään täyteläinen ja mehevä yhdysvaltalainen Chateau Ste Michelle Syrah 2014, 18,98€ ((Linkki Alkon tuotesivulle). Syrah-viinit ovat lampaan luottoystäviä. Rypäleestä valmistetuissa viineissä on täyteläistä rakennetta ja marjaista muhevuutta, jotka tukevat hyvin lampaan voimakasta makua ja sen valmistuksessa käytettyjä valkosipulia ja yrttejä kuten rosmariinia ja timjamia. Tämä syvän verenpunainen viini on laadukas ja samettinen lajityyppinsä edustaja. Viinin valmistaja Chateau Ste Michelle on Washingtonin osavaltion vanhin ja arvostetuin viinintuottaja, joka on erikoistunut laatuviinien valmistamiseen.  

Mieleemme tulee…ensimmäinen mielikuva viinin tuoksun perusteella on sikarintuoksuinen kirjasto. Tuoksussa on ”hyvän punaviinin kaltaista” intensiivisen täyteläistä tuoksua, johon yhdistyy nahkaisuus ja mieto ja täyteläinen tupakan tuoksu. Maussa sen sijaan on paljon tummaa boysenmarjaa, mutta överin mehevän ja jäännössokerisen marjaisuuden sijaan viinissä on sopivassa suhteessa täyteläisyyttä leikkaavia happoja mikä tekee siitä hyvän ruokaviinin. Samalla lasillinen tätä viiniä olisi mukavan lämmittävä kumppani juuri siellä sikarintuoksuisessa kirjastossa (aina voi unelmoida), takkatulen ääressä tai viikonloppuna rentoutuessa.

Nauttisimme tämän…näin pääsiäisenä luonnollisestikin lampaan kaverina. Viiniä maistellessa tulee saman tien mieleen useita viinin seuraksi sopivia lammasreseptejä: miten olisi yrteillä ja valkosipulilla maustettu karitsanpaisti, klassinen kahvilammas, marokkolaiseen tyyliin dukkahilla kuorrutettu karitsan karee tai laadukkaat lammastuoremakkarat? Tässä viinissä on itsessään häivähdyksiä yrteistä ja kahvista sekä mausteisuutta minkä vuoksi se sopii erittäin hyvin erilaisille mausteisille lammasruoille. Tämä viini on laadukas ja monen makuun sopiva takuuvarma valinta pääsiäisen ruokapöytään.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.