Viinileidien lasissa nyt Domäne Wachaun valkoviinit
Home » Viinisuositukset » Viinileidien lasissa nyt … Domäne Wachaun valkoviinit

Viinileidien lasissa nyt … Domäne Wachaun valkoviinit

Lasissa nyt…keväisen raikkaat valkoviinit Itävallasta Wachaun alueelta: Domäne Wachau Grüner Veltliner Federspiel Liebenberg 2016, 9,49 € (½ pullo) (linkki Alkon sivuille) ja Domäne Wachau Riesling Federspiel Terrassen 2016,15,48 € (linkki Alkon sivuille). Wachaun laatuviinialue sijaitsee Tonava-joen jyrkillä rantamilla Itävallan pohjoisosissa. Poikkeuksellinen ja kaunis alue on yksi UNESCON maailmanperintökohteista. Joenuoma ja jyrkät kivikkoiset terassit muodostavat yhdessä erinomaisen kasvualustan viiniköynnöksille. Täällä ilmaston ja maaperän parhaat puolet auttavat viinitarhoja tuottamaan loistavia valkoviinejä. Alueen erityisyydesta kertoo se, että Wachaussa on omat laatuluokat viineille (linkki Wikipedian sivuille): Steinfeder, Federspiel ja Smaragd, jotka kannattaa ottaa huomioon viinejä valitessa. 

Mieleemme tulee…raikas kesäisen illan tuulahdus vuorilta. Viini on jäähtymässä terassilla ja muutama pisara kosteutta tiivistyy viinilasin kylkeen ilta-auringon säteiden osuessa lasiin. Kohta on illallisen aika. Viinien hedelmäinen raikkaus, tasapainoinen hapokkuus ja selkeä mineraalisuus nostattavat veden kielelle. Grüner Veltliner on maukas,  hieman ruohoinen ja mukavasti valkopippurinen. Suuhun jää miellyttävän mineraalinen ja mausteinen jälkimaku. Tämä on GrüVeetä parhaimmillaan! Ja mikä parasta, viini löytyy Alkosta ilahduttavasti pienessä pullossa. Riesling taas on selkeästi sitruksinen ja mineraalisempi maultaan. Viinin hapot ovat lempeät ja tasapainoiset. Pitkä suuntäyteinen jälkimaku saa veden herahtamaan kielelle.

Nauttisimme nämä…molemmat viinit ehdottomasti ruoan kanssa nautiskellen. Näitä voi napata jo lasillisen aperitiiviksikin. Vielä on parsa-aika ja molemmat Wachaun viinit sopivat erinomaisesti voin ja sitruunan kera ryyditetyn parsan kanssa. Lisukkeeksi vielä muutama siivu Speckiä ja nautinto on taattu! Kesäiset kala-ateriat, kuten vaikka halsterissa grillattu siika, huutelevat näitä viinejä seurakseen, etenkin Rieslingiä! Grüner Veltlinerin voi myös hyvin ruokaparittaa vaikka grillatun kanan ja salaatin kera. Guten Appetit!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

                                                                                                                                                  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.