Viinileidien lasissa nyt Esporão Colheita punaviini
Home » punaviini » Viinileidien Lasissa nyt Esporão Colheita 2016 punaviini

Viinileidien Lasissa nyt Esporão Colheita 2016 punaviini

Lasissa nyt… lämpimän marjainen ja muhevan hilloinen luomupunaviini Portugalista, Esporão Colheita 2016, hinta Alkossa 13,99 (Linkki Alkon tuotesivulle). Tällä viinillä on erinomainen hinta-laatusuhde ja näin ollen viini ei varmasti ihan suotta ollut myöskään Viinilehden vuoden luomupunaviinin valinnassa kärkisijoilla (Viinilehti numero 1/2019).

Mieleemme tulee…. ehdottomasti paras loppukesän metsäinen marjapaikka (se mitä et halua paljastaa muille…) tai mustikkahillon keittohetki liedellä loppukesällä. Viinin tuoksu on todella lämpimän mustikkainen ja tuoksussa voit aistia myös muita tummia marjoja kuten karhunvatukkaa ja tummaa kirsikkaa.  Viinistä löytyy kuitenkin sopivasti hapokkuutta ja hieman tanniinejakin tuomaan tarvittavaa rakennetta ja ryhdikkyyttä. Mukava paahteisuus ja yrttinen mausteisuus antavat viinille oman särmänsä. Tässä viinissä aistit matkan pohjoisemman Portugalin lämpöiseen syysiltaan.

Nauttisimme tämän… mausteisen pataruoan kera, oli se sitten tehty naudasta, porsaanlihasta tai kasviksista. Tämä viini sopii myös hyvin karitsalle, kuten karitsanlihamureke yrteillä ryyditetyn tomaattikastikkeen kera. Kyllähän tätä mielellään nauttii lasillisen arki-illan ateriallakin tai työviikon päätteeksi kotisohvalla villasukat jalassa 🙂 .

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.