Viinileidien lasissa nyt Richard Hamilton Colton's GSM
Home » Viinisuositukset » Viinileidien lasissa nyt…Richard Hamilton Colton’s GSM

Viinileidien lasissa nyt…Richard Hamilton Colton’s GSM

Lasissa nyt… muhevan täyteläinen etelä-australialainen Richard Hamilton Colton’s GSM 2015, hinta Alkossa 14,69 € (linkki Alkon sivulle). Tämä mehevä ja hilloinen Grenache, Syrah, Mourvedre blendi toimii loistavasti loppusyksyn ja talven ruokien kera.

Mieleemme tulee… syksyinen, hieman kostean viileä metsä joka tuoksuu lehdille ja havuille. Sisällä liedellä porisee yrttinen lihapata ja kauden juurekset hautuvat uunissa. Tämän viinin tuoksussa on upeasti tummaa marjaisuutta ja mausteisuutta, jopa pippurisuutta. Maku on täyteläinen, tanniinit ovat jo pehmenneet ja tammikypsytyksen mukanaan tuomat pehmeän vaniljaiset aromit miellyttävät. Viini lämmittää mukavasti soljuessaan alas, onhan alkoholipitoisuus aika korkea. Pieni makeus tuo pehmeyttä ja suklaisuutta suutuntumaan. Niin sopiva viini pimeään iltaan nautittavaksi kynttilänvalossa vaikka villasukat jalassa 🙂.

Nauttisimme tämän… syksyisten ja talvisten makujen kera. Maistelimme viiniä aluksi ilmakuivatun kinkun kanssa. Toimi erinomaisesti. Niinpä tämä viini on oiva perjantai-illan viini pienen suolaisen syötävän kera: kinkkua, salamia, kypsiä juustoja. Muutaman asteen viilennys tuo mukavasti esille viinin ryhtiä ja marjaisuutta. Laita viini siis noin puoleksi tunniksi jääkaappiin ennen tarjoilua. Colton’s GSM on myös ihan täydellinen match tummille liharuoille. Poronpaistia, hirveä eri muodoissa, myös lammasta tai karitsapotkia. Pataa, pihviä, mureketta ja lisukkeina sieniä ja juureksia. Täydellistä! Me nautimme ateriaksi ankankoipiconfit’ta ja oli kyllä erityisen hyvä match tämäkin. Takuuvarma ja monikäyttöinen viinikaapin perusviini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.