Viinileidien lasissa nyt Smith Woodhouse portviini
Home » Viinisuositukset » Viinileidien lasissa nyt…Smith Woodhouse portviini

Viinileidien lasissa nyt…Smith Woodhouse portviini

Lasissa nyt...näin joulun alla tietenkin portviini. Alkon valikoimiin on tänä syksynä tullut erinomainen järkevän hintainen portviini, Smith Woodhouse Late Bottled Vintage Port 2004, hinta 25,99€ (linkki Alkon sivuille) Tämä portviini voitti HS portviinitestin ja se on ollut esillä myös viime aikoina myös hyvin monessa muussakin arviossa. Toinen meistä viinileideistä, Soili, tutustui viiniin tarkemmin ensimmäisen kerran Kauppalehti Option viiniklubin raadin tastingissä, missä hän on mukana jäsenenä arvioimassa viinejä. Kyseisessä tastingissä tämä viini sai kaikilta raatilaisilta erinomaiset arviot. Meille tämä oli rakkautta ensi siemaisulla.

Mieleemme tulee…tummanpuhuva kynttilöin valaistu viileä viinikellari. Tuoksussa aistii tammitynnyriä ja kypsiä rusinoita ja ehkä vähän rommiakin. Tummanpuhuvan juoman maussa löytyy kypsää viikunaa, mustikkaa, karhunvatukkaa ja jouluisia mausteita. Viinissä on ihanaa särmää ja vivahteikkuutta, mikä lämmittää makuaisteja. 

Nauttisimme tämän…viinin vaikka ihan sellaisenaan hyvän aterian päälle. Tai kun talvisena iltana tekee mieli nauttia lasillinen jotain lämmittävää on tämä viini paikallaan. Toki tämä sopii erinomaisesti myös juustojen seuraksi. Pala suolaista sinihomejuustoa saa tämän viini laulamaan. Myös muut kypsän suolaiset juustot ovat kuin tehty tätä viiniä varten. Ja ehdottomasti tumma suklaa, pähkinät ja kuivatut hedelmät, joulukakku ja pikkuleivät.

Jouluresepti: Istu pyjamassa sohvan nurkkaan joululahjakirjan kera. Kasaa viereesi lautasellinen yllämainittuja ihania herkkuja ja lasillinen (tai pari) tätä viiniä. Lue kirjaa ja nauti herkuista.

Viinileidit kiittävät tämän viiniarvion myötä kuluneesta viinivuodesta ja toivottavat teille kaikille oikein rauhaisaa joulua ja onnellista uutta vuotta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.