viini, La Dolce Vita, tapahtuma, punaviini, valkoviini, kuohuviini
Home » Viini » Viinileidien viinisuositukset La Dolce Vita –italialaista viiniä ja ruokaa- -tapahtumaan

Viinileidien viinisuositukset La Dolce Vita –italialaista viiniä ja ruokaa- -tapahtumaan

Viini –lehden järjestämä La Dolce Vita –tapahtuma juhlistaa italialaista viiniä ja ruokaa Vanhalla ylioppilastalolla vielä tänään lauantaina. Tapahtumassa on mukana huikeat 15 viininäytteilleasettajaa ja lähes 200 viiniä! Myös herkullisia italialaisia ruokia, kuten antipastoja, pastaa, pizzaa ja cannolleja on tarjolla.

Sisäänpääsy tapahtumaan on maksuton ja viinien maisteluhinnat ovat todella edullisia. Maisteluannokset ovat runsaita ja niiden hinnat vaihtelevat käytännössä 2,50 ja 7,50 euron välillä, toki joitakin kalliimpiakin herkkuja on joukossa. Halutessa voi ostaa myös puolikkaitakin annoksia. Lähes kaikki esillä olevat viinit ovat myynnissä Alkossa.

Me viinileidit kävimme eilen perjantaina tutustumassa tapahtumaan ja etsimässä uusia kiinnostavia viinituttavuuksia. Tässä ovat meidän kuusi täsmätärppiä tapahtuman viinivalikoimasta:

Collaboratorion huippulaadukkaat viinit (ständi 15)

Collaboratorio on helsinkiläinen arkkitehtitoimisto, joka on vuosi sitten aloittanut myös viinien maahantuonnin Italiasta https://www.collaboratorio.fi/wine. He maahantuovat vain viinejä, joiden tuottajat he tuntevat henkilökohtaisesti ja joiden laatuun voivat luottaa. Maistelimme Col de Lupon ja Pdc:n proseccot, jotka kyllä kaikki mykistivät laadullaan. Meidän suosikki oli erityisesti Prosecco di Valdobbiadene Superiore di Cartizze DOCG Brut 2015 https://www.alko.fi/tuotteet/923157/PdC-di-Pietro-De-Conti-Cartizze-Brut-2015. Tämä on yksi parhaista kuohuviineistä, joita olemme nauttineet pitkään aikaan. On todella hienoa, että Suomeen on tullut myyntiin näin kiinnostavia uusia viinejä.

Kevään tuova Livon Friulano (Interbrands, ständi 4.)

Livon Friulano https://www.alko.fi/tuotteet/505767/Livon-Friulano-2014 on erinomainen, aromaattinen ja hyvän rakenteen omaava valkoviini melkein Slovenian ja Itävallan rajoilta. Viini sai meidät suorastaan runolliseksi: viini tuntui kuin usvaiselta aamukasteelta vihreässä puutarhassa. Kevättä on selvästi jo rinnassa!

Kahden Arneisin vertailu (Tampereen Viinitukku, ständi 1 ja Travia Wines, ständi 6.)

Viime syksyn Piemonten viinimatkalla ihastuimme paikallisesta Arneis –rypäleestä tehtyihin valkoviineihin, joita saa valitettavan vähän Suomesta. Innostuimmekin kun huomasimme että tapahtumasta löytyi kaksi erinomaista Arneista. Ensimmäiseksi kannattaa maistaa Luca Bosion Langhe Arneis https://www.alko.fi/tuotteet/908017/Luca-Bosio-Langhe-Arneis-2016 (Tampereen viinitukku, ständi 1), joka on uutuusviini Alkossa ja kevyempi näistä kahdesta viinistä. Toinen Arneis on Viinikellari.comissa myytävä Tistin Roero Arneis, joka yksinkertaisesti on vain törkeän hyvä. Taitaa olla aika tehdä tilaus Viinikellari.comista. https://viinikellari.com/tuote/roero-arneis-tistin-2015/

Lambruscon paluu (Arvid Nordqvist, ständi 9.)

Kyllä, luitte oikein, Lambrusco on tulossa takaisin muotiin! Arvid Nordqvistilla on tulossa myöhemmin tänä keväänä Alkoon myyntiin laadukas eikä liian makea luomu Lambrusco hyvin edulliseen noin 10 euron hintaan. Ennustamme tästä kesän uutta juomahittiä mökeille, saunan jälkeen ja piknikeille. Tämä Lambrusco sopii sekä makeiden viinien kuten Fresitan ystäville että kuivemman viinin ystäville. Kannattaa käydä jo etukäteen testaamassa!

Upea legendaarinen Palazzo della Torre (Norex, ständi 10.)

Viinikerhon viimesyksyisessä riistaviini –tastingissä ihastuttanut Allegrinin Palazzo della Torre löytyy Norexin ständiltä. Täyteläinen, tumman marjainen ja samettinen punaviini edustaa meille italialaisia punaviinejä parhaimmillaan. https://www.alko.fi/tuotteet/946667/Allegrini-Palazzo-della-Torre-2013

Huipennuksena Orneillaian punaviinit (Vinetum, ständi 8.)

Olimme jo etukäteen bonganneet viinilistasta mahdollisuuden päästä vihdoin maistamaan Antinorin suvun jälkeläisten perustuman Orneillaian viinitilan punaviinejä http://www.vinetum.com/fi/wineries/winery/42. Esillä on kolme viiniä, jotka ovat upea sukellus supertoskanalaisten maailmaan. Nämä ovat upeita toskanalaisia viinejä, jotka ovat aivan jotain muuta kuin lainsäädännöllä tarkasti säädellyt Chiantit. Kallein näistä kolmesta viinistä maksaa Alkon tilausvalikoimassa 139 €, joten tämän kaltainen maistelutapahtuma on hieno mahdollisuus päästä tutustumaan myös todellisten laatuviinien maailmaan.

La Dolce Vita tapahtumasta voi lukea lisää viinilehden sivuilta:https://viinilehti.fi/2017/02/la-dolce-vita-maaliskuussa-vanhalla/.

La Dolce Vitan kaltaiset viinitapahtumat ovat hyvä ja edullinen tapa tutustua uusiin viineihin ja löytää omia suosikkeja, kannattaa käydä vierailemassa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.