Viinileidien suositukset. Pääsiäisviinit. Punaviini karitsalle.
Home » Viinisuositukset » Viinileidien viinisuositukset pääsiäisen ruokapöytään

Viinileidien viinisuositukset pääsiäisen ruokapöytään

Pääsiäinen aloittaa kevään ruokajuhlien sarjan ja alkava kevät ja auringonpaiste houkuttelee miettimään jotain uutta ruokapöytään. Pääsiäispöydässä tarjotaan usein karitsaa tai lammasta, joille sopivat parhaiten muhevat ja täyteläisen marjaiset punaviinit. Tässä viinisuosituksemme pääsiäispöytään:

Pääsiäisenä syödään varmasti monessa pöydässä alkuruokana parsaa. Grillattu parsa, sitruunavoi ja parmesanjuusto saa pöydässämme kumppanikseen itävaltalaisen pirteän hedelmäisen valkoviinin kuten Lethin Simply Wow! 2015, 13,98€ https://www.alko.fi/tuotteet/598557/Leth-Simply-Wow-2015.

Lampaan viulu tai karitsanpaisti, mikä on uunissa muhinut mausteineen jo lähes ylikypsäksi, vaatii seurakseen muhevaa ja täyteläistä aromia. Tämmöistä löytyy Italian Veneton alueen viineistä. Ripassot ovat aina sopivia, mutta tällä kertaa ehdotamme kaveriksi Tommasin Crearoa 2013, 18,98€ https://www.alko.fi/tuotteet/419467/Tommasi-Crearo-2013.

Rosepaistetulle, mutta mausteiselle karitsan karreelle tai paistille sopii erinomaisesti Syrah punaviini kuten etelä-ranskalainen Gerard Bertrandin Naturalys 2013, 10,98€ https://www.alko.fi/tuotteet/409397/G-rard-Bertrand-Naturalys-Syrah-2015. Viinissä on tummaa kirsikkaa ja lämpöistä mausteisuutta, mutta keskitäyteläisenä viininä se ei liikaa dominoi ateriaa. Hieman täyteläisemmän Syrahin ystäville tai vahvemmalle lampaalle sopii Leydan Single Vineyard Canelo Syrah 2013, 14,49€ https://www.alko.fi/tuotteet/405337/, jonka intensiivinen maku on muheva ja täynnä tummaa marjaa.

Välillä voi kaivata karitsan valmistamiseen uutta tvistiä. Silloin hyvä idea on maustaa karitsa lähi-idän maustein marokkolaisella mausteseoksella ras el hanoutilla ja tarjota lisukkeeksi grillattua munakoisoa ja tahinilla maustettua jugurttikastiketta. Ras el hanout tuo karitsaan vahvan syvän ja moniulotteisen maun. Tätä makuyhdistelmää tukee parhaiten samalta alueelta oleva mausteinen viini. Libanonilainen korostetun mausteinen ja täyteläinen Domaine Wardy Les Terroirs 2014, 11,50€ https://www.alko.fi/tuotteet/489197/Domaine-Wardy-Les-Terroirs-2014 toimii erinomaisesti aromaattisen lampaan kanssa.

  1. […] mineraalinen viini erilaisten kalaruokien ja salaattien seuraksi. Pääsiäisviinien postauksessa http://www.stwineandfriends.com/viinileidien-viinisuositukset-paasiaisen-ruokapoytaan/ suosittelimme saman tuottajan toista loistavaa valkoviiniä Simply Wow’ta, joka kannattaa pitää […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.