Argentiinalaisia punaviinejä grilliruoalle Malbec day
Home » Viinitapahtuma » Viinileidit etsimässä kumppania grilliruoalle!

Viinileidit etsimässä kumppania grilliruoalle!

Kansainvälistä MALBEC World Day 2017 tapahtumaa vietettiin tänä vuonna Suomessa perjantaina 05.05., missäs muualla kuin Vanhalla Ylioppilastalolla. Tapahtuman järjestävät Argentiinan lähetystö yhdessä Viinilehden, suomalaisten maahantuojien ja Wines of Argentinan kanssa. Vuoden teema oli ”Malbec, Argentiinan sydän”. 

Alkuun kiitokset järjestäjille onnistuneesta tapahtumasta. Mukana oli hyvä kattaus argentiinalaisia viinejä, muutakin kuin Malbecia, tunnelma oli leppoisa ja väkeäkin oli mukavasti paikalla. Poimimme pitkästä esilläolevien viinien listasta muutamia uutuusviinejä maisteluun ja toisena selkeänä päämääränä oli löytää suosituksia tulevalle kesäkaudelle. Argentiinan viinit ovat kuin luotuja grilliruolle. Viineissä on rakennetta, sopivasti tanniineja ja maussa veden kielelle tuovaa muhevuutta. Hinta-laatusuhde on myös kohdallaan. Suomalaiset ovat selkeästi tykästyneet argentiinalaisiin viineihin ja niitä löytyy tällä hetkellä Alkon valikoimista 138 nimikettä.

Argentiina on mielenkiintoinen viinimaa. Viiniköynnöksiä kasvaa jopa yli 2000 metrin korkeudessa Andien juurella, pilvien yläpuolellakin. Ilmasto on oikukas, maaperä karua, päivittäiset lämpötilavaihtelut voivat olla suuria ja sää usein kuuma ja kuiva. Niinpä Argentiinassa ei ole paljoa viinituholaisia ja luomutuotantoa on paljon.

Domaine Bousquetin luomuviineihin olemme ”syväsukeltaneet” jo muutamia kertoja ja viinejä on ollut mukana useissa tastingeissamme ja ei syyttä. Viinitalon Malbec Organic 2016, 10,89 €, https://www.alko.fi/tuotteet/945477/Domaine-Bousquet-Malbec-Organic-2016 , on erinomainen moniottelija grilli-iltaan. Maku on mausteisen marjainen, mutta antaa tilaa ja tukea niin possunlihalle, tiukasti maustetuille kanankoiville kuin lempeästi pippuroidulle pihvillekin. Jos taas on isomman joukon grilliparty suunnitteilla niin nappaa Alkon hyllystä Domaine Bousquetin Cameleon luomu laatikkoviinit ja et tule pettymään!

Finca Las Moras -viinitalon viinit ovat myös hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia. Meidän suosikeiksi nousivat ehdottomasti heidän Black Label -viinit ja etenkin Finca Las Moras Black Label Cabernet Cabernet, 14,99 € https://www.alko.fi/tuotteet/912037/Finca-Las-Moras-Black-Label-Cabernet-Cabernet-2014 . Tämä roteva ja täyteläinen viini, mistä aistit jopa palavaa hiillosta, on kuin tehty isolle luiselle grillilihalle.

Bodega Amalaya Malbec Tannat Syrah, 11,99€ https://www.alko.fi/tuotteet/485797/Amalaya-Malbec-Tannat-Syrah-2015 oli miellyttävä yllätys. Pehmeät tummat marjat ja lämmin mausteisuus miellyttivät. Tässäkin on sopiva viini mixed grill partyyn!

Viinimaistelutilaisuuksissa kierreltyämme aikamme palaamme lopuksi jonkun viinin luo mistä jäi jokin ihana makuankkuri mieleen. Viini, jonka maun haluaa jättää viimeiseksi suuhun. Tällä kertaa se oli Michel Torino Bodega El Esteco Don David Reserve Malbec 11,99 € https://www.alko.fi/tuotteet/498657/Don-David-Malbec-Reserve-2015. Harmoninen kokonaisuus, kuin luotu hieman viilenevään kesäiltaan grillin ääreen ja myös grillauksen jälkeiseen maisteluun. Iso peukku tälle viinille!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.