Home » viiniravintolat » Viinillisellä illallisella Ravintola Wernerissä

Viinillisellä illallisella Ravintola Wernerissä

Me viinileidit olemme viinin sekä hyvän ruoan ystäviä. Käymme usein testaamassa Helsingin uusia ravintoloita ja vierailemassa uudelleen vanhoissa hyviksi todetuissa paikoissa. Meidän lähestymistapa ravintoloihinkin on hyvin viinillinen. Pidämme ravintoloista, joissa on panostettu viinilistaan ja hyvän ruoan ja viinin yhdistämiseen. Ravintoloista, joiden viini- ja ruokafilosofiat tukevat toisiaan.

Käymme ravintoloissa testaamassa vähintään paljon viinilistaa kuin itse ruokiakin. Meille hyvä viinilista on monipuolinen muttei niin pitkä että valinnasta tulee liian hankalaa. Hyvältä listalta saa paljon viinejä laseittain ja mielellään myös puolikkaina annoksina. Viinilistalta on kiva löytää harvinaisempia rypäleitä ja tuottajia, etenkin sellaisia, joihin on joskus törmännyt matkoillaan.

Tällä viikolla päädyimme vihdoinkin testaamaan yhdessä paljon kehutun ravintola Wernerin http://ravintolawerner.fi/ Bulevardilla. Döner Harjun ja ravintola Paleman ravintoloitsijat avasivat viime vuoden loppupuolella tämän kaupungin suurimman avotuligrillin omaavan ravintolan Vanhan kirkkopuiston vieressä Bulevardilla. Ravintolan ruokalista koostuu suurilta osin grillatuista lihoista, kaloista ja kasviksista. Sisään astuessa herkullinen grillin tuoksu täyttää hajuaistin ja antaa jo lupauksen tulevasta. Itse ravintola on Döner Harjun ja Paleman tyylisesti hyvin pelkistetysti sisustettu. Alkuillasta on vielä hiljaisempaa, mutta illan kuluessa lähes kaikki pöydät täyttyvät ja paikassa on iloinen puheensurina. Lisääntynyt asiakasmäärä illan kuluessa ei vaikuttanut kyllä mitenkään palvelun laatuun vaan tarjoilu oli koko ajan ystävällistä, rentoa ja sopivan ripeää.

Ruokalistalla on lähemmäs kymmenen pientä alkuruoan tyylistä annosta, joista nautimme grillattua perunarieskaa ruskistetulla voilla, avotulella hiillostettuja silakoita sitruunan ja salottisipulin kera sekä naudan savulihatartarin sumakkimajoneesilla ja marinoidulla sipulilla. Pienissä annoksissa on paljon valinnanvaraa ja pelkästään niitä yhdistelemällä voi koostaa maukkaan aterian. Kaikki ruoat olivat todella maukkaita, sellaisia, joita tekee mieli tulla syömään uudelleenkin.

Grillattu perunarieska on harvinainen herkku, joka kannattaa maistaa. Välimerelliset marinoidut silakat on yksi herkullisimmista tavoista valmistaa silakkaa ja tämä annos täytyy yrittää toistaa kotikeittiössäkin. Tartarissa liha oli jätetty pureskeltavan kokoisiksi pieniksi paloiksi mikä oli erittäin hyvä. Sumakki ja savu eivät maistuneet annoksessa kovin voimakkaasti vaan lihan maku ja sipuli enemminkin dominoivat annosta.

Eri ruoka-annosten lisäksi kokeilimme myös eri viinejä ja Wernerin viinilista antaa siihen erinomaisen mahdollisuuden. Ravintolalla on pullolistan lisäksi myös lasissa myytävien viinien lista, jossa on lähemmäs 20 viiniä, kaikki mietitty sopimaan monipuolisen ruokalistan eri ruoille. Viinien taso on erinomainen.

Ilta alkoi aivan loistavasti lasillisella laadukasta Ruinartin ”R” –samppanjaa, jota myydään Wernerissä hyvin edulliseen 13 euroa/lasi hintaan. Alkuruokien kanssa valitsimme maisteluun puolikkaat annokset piemontelaisen Il Pellongo Rieslingiä, joka sopi sitruksisena ja mineraalisena viininä erinomaisesti silakoille sekä Juran alueelta tulevaa biodynaamista Chardonnay Patchwork 2015:a, joka yllätti meidät sherrymäisen terävällä ja suolaisella maulla. Tämä mielenkiintoinen viini toimi yllättävän hyvin tartarin kanssa.

Pääruokalista koostuu lähemmäs kymmenestä avotulella grillatusta liha-, kala- ja kasvisannoksesta. Valitsemme listalta ylikypsää karitsan lapaa, grillattua karitsan kyljystä, Välimeren munakoisoa ja savupaprikakastiketta. Annos on ehdottomasti karitsan ja itäisen Välimeren keittiön ystävien herkkua. Tällekin annokselle testasimme kahta eri viiniä: piemontelaisen Viettin viinitalon Nebbiolo Perbacco 2013:n ja Rhônen alueen Domaine des Lisesin Crozes-Hermitage 2014:n. Kahden erilaisen punaviinin valita oli hyvä idea ruoka-annokselle, jossa oli kahta erilaista karitsan lihaa. Punaiseksi jätetylle karitsan kyljykselle sopi hyvin keskitäyteläinen ja hapokas Nebbiolo kun taas ylikypsälle karitsalle savupaprikakastikkeen kanssa toimi Crozes-Hermitage erinomaisesti.

Annokset olivat runsaita kokonaisuudessaan, joten päätimme skipata jälkiruoan kokonaan ja ottaa illan päätteeksi vielä lasilliset viiniä. Kevättä oli sen verran rinnassa, että valitsimme jälkkäriksi lasilliset Miravalin roseeta. Tuttu viini oli edelleen erinomainen, mutta jäi illan lopussa aiemmin nautittujen voimakkaampien viinien jalkoihin.

Kokonaisuudessaan ilta Wernerissä oli välitön, lämmin ja ruoka ja viini erinomaista. Tämä on paikka, jossa kannattaa käydä ja jossa itsekin tulemme vierailemaan uudelleen. Ravintola Wernerin ruoka- ja viinilistalta löytyy vielä paljon testaamisen arvoisia mielenkiintoisia juttuja.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.