Viking Line, laivan viinit, viinikerhon, tasting, St Wine and Friends
Home » Viinitasting » Viinitastingissä Viking Linen laivan viinit

Viinitastingissä Viking Linen laivan viinit

St Wine and Friends -viinikerhomme vuoden 2017 tastingvuosi aloitettiin mielenkiintoisissa merkeissä tutustuen Viking Linen laivan viineihin ja niiden hankintaprosessiin. Tastingin laseina oli upeat Riedelin lasit ja pääsimme konkreettisesti aistimaan miten oikeanlainen lasi vaikuttaa viinin makuun. Riedelin lasien saloihin meidät johdatti Decanter Oy:n toimitusjohtaja Tomi Salonen. Olipa silmiä ja makuaistimusta avaava kokemus. Lasilla ON todella merkitystä!

Viking Linen viineihin meitä opasti Mariella-laivan charmantti ravintolapäällikkö Pekka Rajala. Pekka kuuluu Viking Linen viiniraatiin, joka valitsee laivan nimikkoviinit aina kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Tasting oli toki vain raapaisu laivayhtiön valikoimiin, mutta kuulimme erittäin mielenkiintoisia tarinoita ”behind the scenes”. Viiniä myydään Vikingin laivoilla yli 3 miljoonaa litraa vuodessa, sehän on 4 miljoonaa 0,75 l pulloa… Huh! Viinien ostajana Viking Line on siis erittäin merkittävä ja haluttu yhteistyökumppani viinialalla.

Tasting aloitettiin laivan kuohuviinillä Belvino Durello Lessinilla, mikä tulee Pohjois-Italiasta ja on valmistettu Durella-rypäleistä. Kepeä ja maukas tuttavuus. Viking Linen laivan valkoviini on Freeclimber Riesling Moselista Saksasta ja lisäksi maistoimme heillä valikoimissa olevaa La Caña Albarinhoa Espanjasta, Rias Baixas’ista. Hyviä ja varmasti hintansa väärtejä molemmat. Albarinho-rypäleestä tehdyt viinit ovat kyllä maukkaita ja näitä toivoisi lisää Alkon valikoimiin!

Laivan punaviini on ranskalaisen Gerard Bertrand -viinitalon Réserve Spéciale Cabernet-Merlot, mikä on varta vasten tehty Viking Linelle. Maukas sekoitus Cabernet Sauvignonia ja Merlot’ta. Hyvätasoinen, helposti nautittava arkiruoalle sopiva viini. Gerard Bertrand tekee erittäin laadukkaita luomu- ja biodynaamisia viinejä ja näitä onkin ollut tastingeissämme muutamia kertoja.

Sokerina pohjalla illassamme oli etelä-ranskalainen, Bandolin alueen Domaine La Suffrene – viinitalon Millesime 2011. Aah, mikä ihana mausteinen täyteläisyys täytti suun. Bandolin punaisten viinien päärypäle on Mourvedre. Nyt heräsi kiinnostus ja tätä viiniä pitää saada lisää!

Pekka veti sellaisen setin meille, että olimme aivan ihastuksissamme. Paikka, ravintola Carelian viinikellari, oli myös mitä upein paikka vuoden ensimmäiselle tastingille. Tämä oli viinikerhomme viinivuoden laadukas startti. Tasting poikikin heti ajatuksen viinimatkasta Viking Linella ja sinne mennään kesäkuussa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.