Tule mukaan nauttimaan - viinimatkat

Viinikerhon viinimatkailun juuret löytyvät Soilin omista viininkorjuumatkoista Italiaan vuosikymmenen vaihteessa vuosina 2009 ja 2010. Muut viinikerholaiset innostuivat Soilin kertomista kokemuksista ja upeista kuvista ja halusivat mukaan tutustumaan lähemmin viinitiloihin, tuottajiin ja sadonkorjuuseen. Tästä syntyi idea järjestää viinikerhon ensimmäinen yhteinen viinimatka ja lähdimmekin heti seuraavana vuonna porukalla Italiaan.

2011 syyskuussa teimme viini- ja kulttuurimatkan Toscanaan ja Umbriaan. Vierailimme Frescobaldin ja Fattoria Le Poggetten tiloilla. Tutustuimme Sienaan, Perugiaan, Assisiin ja Narniin. Nautimme toscanalaisia ja umbrialaisia herkkuja vatsan täydeltä. Yhtenä matkan kohokohtana oli tryffelien etsiminen aamuvarhaisella koirien kanssa.

2012 syyskuussa matkan kohteena oli koillinen Italia: Franciacorta, Valdobbiane ja Veneto. Matkan vetäjänä oli ihana Francesco Benedetti. Viinimakunystyröitä hiveltiin upeilla Franciacorta ja Prosecco –kuohuvilla, Tommasin ja Zenin viinitalojen laatutuotteilla ja Polin grappoilla. PierAngelo Tommasi teki meihin lähtemättömän vaikutuksen vieraanvaraisuudellaan ja Bardolino Garda-järven rannalla kauneudellaan. 

2013 lokakuussa suuntasimme Itävaltaan. Valloittava Willy Opitz hurmasi joukkomme tilallaan Burgenlandissa. Teimme siellä viinikerhon oman viinin nimeltään W.O.W. ja lavallinen viiniä saapuikin parahiksi joulukuun alkuun Suomeen. Kamptalissa tutustuimme Loisium viinielämysmaailmaan ja Steiningerin viinitilaan. Pääsimme nauttimaan upeasta syyspäivän kävelystä viinitarhoilla. Toki Wienissäkin juotiin viiniä ja tutustuimme Stift Kloster Neuburgiin. Kulttuuriantina oli konsertti Musikverainin kultaisessa salissa, mikä on tunnettu Uuden Vuoden konsertistaan.

2014 syyskuussa matkustimme Kataloniaan Espanjaan. Majapaikkana oli Barcelona. Viinitalo Abadal vuoristossa, kaukana Barcelonan hälystä ihastutti viinikerholaiset täysin. Segura Viudas tutustutti meidät laadukkaisiin Cavoihin. Matkan upeita antia tarjosi Pares Baltan biodynaamiseen viljelyyn erikoistunut viinitila Penedesissä. Joan Cusinen johdolla nautimme ikimuistoisen päivän viinitarhoilla ja tastingissä mikä hurmasi meistä jokaisen.

2015 kesäkuun alussa matkasimme Champagnen sydämeen Epernay'hin. Kävimme tutustumassa Nicolas Feuillatten tuotantoon, Champagnen historiaan Launois –tilan viinimuseossa ja Reimsissä nautimme Taittinger shampanjatalon vieraanvaraisuudesta. Söimme herkullisen illallisen Michelin tähden ravintolassa ja nautiskelimme aurinkoisista kesäpäivistä Epernayn Avenue de Champagnella.

2016 kesäkuun alussa teimme päivän matkan Suomenlahden yli Tallinnaan tastingiin Vino Nostrumin viinikellariin ja myymälään. Viinit kotiin.com -viinikauppa ihastutti myös valikoimillaan.

2016 marraskuussa reissasimme jälleen ihanaan Italiaan. Tällä kertaa kohteena oli Piemonte. Viinitalovierailukohteina Le Boca Piane, Contratto, Pellissero, Fontanafredda ja tietenkin Sukulat, missä vietimme ikimuistoisen illan kokkaillen yhdessä Jyrkin ja Riikan kanssa. Tutustuimme Torinoon Krista Mikkolan opastuksella ja vierailimme tryffelimessuilla Alban kaupungissa.

2017 syyskuussa teimme reissun Saksan legendaarisille viinialueille Rheinille ja Moselille viinikerhomme jäsenen Tuula Savastanon ( Futuro Travel ) johdolla. Vierailimme mm seuraavilla viinitiloilla Huesgen, Mathias Müller, Dr Tanisch, Robert Weil ja sokerina pohjalla piipahtaminen päiväksi Luxembourgiin kuohuviinitalo Bernard Massardin vieraaksi.

2019 toukokuussa matkamme kohteena oli Slovenia ja Friuli-Venezia-Giulian alue. Matkan vetäjänä toimi Maddalena Benedetti ( Profumo d’Italia & Vino tours and more ). Tutuiksi tulivat niin Ljubjana, Trieste kuin Gradon Laguunikin. Viinit olivat erinomaisia ja elämyksellisimpiä olivat Denis Montanar -tila ja Lepa Vida.

Hyvin järjestetyistä ja upeita elämyksiä tarjoavista viinimatkoista on tullut viinikerhomme lähes vuosittainen päätapahtuma. Reissuilla on ollut mukana 15 - 20 viiniystävää. Toivottavasti pääsemme seuraavalle matkalle keväällä 2021.