Viinileidien lasissa nyt La Chouette de Champillon samppanja
Home » Viinisuositukset » Viinileidien lasissa nyt La Chouette de Champillon samppanja

Viinileidien lasissa nyt La Chouette de Champillon samppanja

Lasissa nyt…näin Vapun edellä tietenkin kuplivaa juomaa 🙂 Elämän isoja ja pieniä juhlahetkiä on syytä juhlistaa jalolla juomalla, mutta aina ei tee mieli ostaa isoa pulloa kuohuvaa juomaa vaan puolikas tai jopa piccolopullokin riittäisi. Pienempien viinipullojen valikoima Alkossa onkin kasvanut ilahduttavasti. Valitsimme tällä kertaa juomaksi Pöllöskumpan, La Chouette de Champillon Champagne Brut, 0,375 l, 19,17€ (linkki Alkon tuotesivulle). Tämä viini löytyy myös povitaskuun sopivassa 0,2 l piccolo-koossa ja isommalle seurueelle sopivassa 0,75 l pullossa.

Mieleemme tulee… keväinen juhlahetki omenapuiden katveessa. Tämä shampanja on pirteän hedelmäinen ja helposti lähestyttävä. Maussa aistii omenaa ja viherherukkaa. Viinin suutuntuma on miellyttävä ja mousse on lempeästi kupliva. Viinissä on jonkin verran jäännössokeria, mikä tuo tälle shampanjalle kivaa pyöreyttä.

Nauttisimme tämän…ehdottomasti maljajuomana juhlistamassa arkea tai aperitiivina. Nautittava hyvin viilennettynä, mutta toki punaisten rypäleiden täyteläisyys tulee paremmin esille viinin lämmetessä lasissa.  Tämä sopii mainiosti myös keveän keväiselle buffetille. Hinta on hyvin kohtuullinen, joten nappaa tämä mukaan vaikka piknille! Kippis, Skål!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.